İngiltere'den AB'yi şoke edecek karar!

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra 'Avrupa Mahkemesinin yargı yetkisini de terk edeceklerini' söyledi.

İngiltere'den AB'yi şoke edecek karar!
İngiltere'den AB'yi şoke edecek karar!
GİRİŞ 23.08.2017 13:37 GÜNCELLEME 23.08.2017 17:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılılmasından sonra "Avrupa Adalet Divanı'nın yargı yetkisini de terk edeceklerini" söyledi.

May, İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin Brexit'ten sonra İngiliz yasalarının "nihai hakemi" olacağını da sözlerine ekledi.

Daha önce Brexit ile ilgili açıklamalarda, İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiltere’nin AB’den çıkış müzakerelerinde olası bir geçiş sürecinin uygulanması konusunda mutabık kalınması halinde, bu sürecin 2022 yılında yapılacak genel seçim öncesinde sona ermesi gerektiğini belirtmişti.

İngiltere’nin Göçmenlerden Sorumlu Devlet Bakanı Brandon Lewis, ülkesi ile Avrupa Birliği (AB) arasında iş gücünün serbest dolaşımının 2019 yılında sona ereceğini söylemişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, ülkesinin Avrupa Birliği’den (AB) ayrılış sürecinin (Brexit) yarattığı belirsizliğin ekonomi üzerinde ağırlığını hissettirmeye başladığı söylemişti. Fransa  Ekonomi Bakanı Le Marie de, "İngiltere AB'ye borçlarını ödemeli. Bu konu üyelikten çıkış görüşmelerinde müzakereye açık değil. Biz paramızı geri istiyoruz." ifadelerini kullanmış, İngiltere'nin AB üyeliğiyle ilgili sorumluluklarından doğan borçlarının 100 milyar euro civarında olabileceğini de bildirmişti.

YORUMLAR 15
  • sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde yapabilsek.hırsızın hakkı, ev sahibinden fazla.
    Cevapla
  • ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    afferin gız sana
    Cevapla
  • ZOR65 6 yıl önce Şikayet Et
    1. ingilizler nazileri sevmezler 2. naziler (masum) ingiliz halkına şehirlere uçaklarla bomba yağdırdı 3. ingiliz/almanya, kedi köpek gibi birbirilerine düşmanlar aslında. 4. çıkarları için ab de idiler !!! 5. bunları kışkırtmalı !!!
    Cevapla
  • tükoloji 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere de yaşam tarzı ve görüşler terstir mesela günde beş kez yemek yerler ters yönden araç sürerler tren rayları bile daha geniş metro istasyonunda vagona binmeden iki kapı vardır buna benzer daha neler ingiltere ye gittiğimde kültürel şok geçirdim kimseye benzemeyi istemezler
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bu güzel bir haber ingilizler isini biliyorlar sonuda resti cekecekler ödenecek meblağ icin geride kalan avrupa birligi savasmi acacak ödekler tabiki hayir arkalarina bakmadan good by diyecekler
    Cevapla
  • Kaşık kavgası 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabbi'ki redd edecekler, söz konusu ingiltere'in avrupa birliğine ödenmesi gereken 100 milyar euro cezai-"çıkış"-parası olunca, mahkeme dinlemezler bu parayı ab'e vermemek için ingilizler her yerden çıkabilirler. Burada anlaşılmayan bir sorun görmüyorum, yani gayet normal bir hamle, bakalım ab ne yapacak buna karşılık vermek için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor