Martin Schulz'dan Barzani'ye referandum desteği!

Almanya'nın en çok oy alan ikinci partisi SPD'nin lideri Martin Schulz, Kuzey Irak'taki referandumun kürt halkının en doğal hakkı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 25.08.2017 16:19 GÜNCELLEME 25.08.2017 16:19
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw’a konuşan Schulz, "Almanya’ya göre referandum konusu, Bağdat’la diyalog yoluyla çözülebilecek bir iç meseledir. Durumdan haberim var ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını umuyorum" şeklinde konuştu.

"REFERANDUM YAPMA HAKLARI VAR"

SDP lideri Martin Schulz, "Aynı zamanda referandumu Irak’ta Kürt halkının doğal bir hakkı olarak görüyorum. Çünkü onlar o ülkede çok zorluk yaşadı. Referandum yapmaya hakları var" ifadelerinde bulundu.

MISIR VE İSRAİL'DEN DE DESTEK AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani başkanlığında bir araya gelen Kürt partileri, bağımsızlık için yapılacak referandumun tarihini 25 Eylül olarak belirlemişti. Daha önce de Mısır'ın Bağdat büyüklelçisi Alaa Musa ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bağımsızlık referandum kararına destek vermişti.

YORUMLAR 45
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Berlin duvarının örülmesi Doğu Almanlar'ın en doğal hakkıdır. Hep birlikte ve yürekten destekliyoruz. Zira Doğu Almanlar aldatıldıklarının ve satın alındıklarının iddiasındalar. Rusya'ya 120 milyar Mark vererek Doğu Almanya'yı satın alan Batı Almanya üstüne üstlük, satın alma işi gerçekleştikten sonra, İstihbarat birimlerine inkilap ve protestolar yaptırarak olayı halk hareketinin neticesi ve demokrasi aşığı, Batıyı isteyen bir olay olarak satmaya çalışmıştır. Ancak Doğu ve Batı Almanlar bu numarayı yutmamışlardır ve geriye dönüşüm istemektedirler.
    Cevapla
  • mehmet53 6 yıl önce Şikayet Et
    iç işlerimize karışıyor yine ;)
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun Schulz. Tıpkı sizlerin Doğu Almanların yeniden duvarları örülmesini istediği gibi. Batı almanya diktatörlüğe son versin. Doğu almanya sınırları yeniden belirlensin.
    Cevapla
  • o zaman bizde 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bizde İspanyadaki Bask bölgesinin bağımsızlık referandumunu, Hollanda ve Belçikadaki, volan ve flamanların bağımsızlık referandumlarını, destekliyoruz.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bozacinin sahidi siraci...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı