Almanya seçimlerinde ırkçılık yarışı!

Almanya’da seçime hazırlanan siyasi partiler, ırkçılık ve İslam düşmanlığı konusunda adeta yarışa girdi.

Almanya seçimlerinde ırkçılık yarışı!
Almanya seçimlerinde ırkçılık yarışı!
GİRİŞ 26.08.2017 07:55 GÜNCELLEME 26.08.2017 08:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kendilerini ifade özgürlüğü ve serbest yaşamın savunucuları olarak gören partilerin programları ve seçim beyannameleri adeta yasaklar listesi gibi.

Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğünden bahseden Almanya’da, siyasi partiler evrensel değerleri rafa kaldırmak için birbiriyle yarışıyor.

Almanya, 24 Eylül’de sandık başına gidecek. Partiler seçim çalışmalarını hızlandırırken hazırlanan seçim beyannameleri, İslam ve yabancı düşmanlığını körüklüyor. Kendilerini ifade özgürlüğü ve serbest yaşamın savunucuları olarak gören Alman politikacıların yasaklaların, kısıtlamaların ve sınırların artırılması konusunda peş peşe hararetli açıklamalar yapmaları Almanya’nın yasaklar ülkesi haline geleceği endişesini beraberinde getiriyor. Partilerin hazırladıkları seçim beyannameleri adeta yasaklar listesi gibi.

UYUMA KARŞI ÇIKAN GÖNDERİLSİN

Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Parti (CDU) seçim beyannamesinde, entegrasyon sürecine ilişkin çelişkili ve muğlak ifadeler yer alıyor. Beyannamede paralel toplumların oluşmasına karşı olunduğu belirtilirken, ‘kim uyumu reddederse sınır dışı edilmeyi de hesaba katmalıdır’ cümlesi bulunuyor. Ancak burada uyumun hangi durumlarda reddedilmiş olacağı net bir şekilde belirtilmeyerek suiistimale açık hale getirilmiş durumda.

CSU’NUN KÜSTAHLIĞI

Almanya’daki Hristiyan Sosyal Birliği (CSU), geçen yıl kurultayını yaptı. Kurultayda 2 yıllık çalışmanın ürünü olan 522 sayfalık “Düzen” (die Ordnung) başlıklı parti programı açıklandı. Parti, seçim beyannamesinde sürekli olarak siyasal İslam’la mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Açık bir şekilde Avrupa’ya ait çağdaş bir İslam’a ihtiyaç olduğu vurgulanırken, İslam yasası ile yurt dışından gelen etkinin azaltılması amaçlanıyor.

TEL ÖRGÜLER ÇEKİLSİN

Alternatif Parti, programına Almanya’ya göçün durdurulmasını öncelikli konulardan biri olarak almıştı. Önlem olarak sınırlara tel örgülerin çekilerek, göçe engel olunması, yalnızca kalifiye ve uyuma olumlu bakan göçmenlerin kabul edilmesi ön görülüyor. Suçlu yabancıların Almanya’dan daha kolay sınır dışı edilmesinin sağlanması için, gerekli hukuki adımların atılması hedefleniyor.

‘TÜRKİYE İLE BAĞINIZI KOPARIN’

Alman siyasi partileri CDU, CSU, Yeşiller, Alternatif Parti, Türkler tarafından kurulan STK’ların, kurumları Türkiye ile organik bağını koparmasını istiyor. Beyannamelerde Türkiye’den yapılan atamalara ve maddi yardımlara kısıtlama getirilmesi için hazırlık yapılacağı ifade ediliyor. Şu an dahi bir yasa olmadığı halde Türk STK’lar üzerinde ciddi bir baskı oluşturulmuş durumda. Bu baskının çok daha ciddi boyutlara ulaşacağı endişesi her geçen gün da artıyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Murat Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nazi kafası değilde ne yani şimdi. Hans birayı fazlasıyla kaçırmış herhalde.
    Cevapla
  • Canım Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani derler ya, imamın dediğini yap, yaptığını yapma. Ne de olsa Hitler'in torunları. Çok görmeyin ne olur. Zavallı Almanya.
    Cevapla
  • kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    medeni görünümlü medeniyetsizler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor