'Çok endişeliyiz, 100 gün geçti çözüm yok'

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşen Merkel, Katar krizine ilişkin, "100 gün geçmesine rağmen hala bir çözüm bulunamamasına endişeyle bakıyoruz" dedi.

'Çok endişeliyiz, 100 gün geçti çözüm yok'
'Çok endişeliyiz, 100 gün geçti çözüm yok'
GİRİŞ 15.09.2017 18:46 GÜNCELLEME 15.09.2017 18:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan ihtilafın üzerinden 100 gün geçmesine rağmen hala bir çözüm bulunamamasını endişeyle takip ettiklerini söyledi.

Merkel, Berlin’de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Merkel, Al Sani ile Körfez krizinin yanı sıra Libya ve Suriye konularını ele aldıklarını söyledi.

AKTÖRLER MASAYA OTURMALI

Katar'ın komşularıyla yaşadığı ihtilafta, herkesin kabul edebileceği bir çözümün bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Merkel, “İhtilafın başlamasından beri 100 gün geçmesine rağmen hala bir çözüm bulunamamasına endişeyle bakıyoruz. Aktörlerin bir masada oturmaları gerektiğini görüştük. Almanya bu ihtilafta taraf değil, ancak değerlerine uygun bir şekilde ihtilafın çözümüne katkı sağlamak istiyor." dedi.

Katar Emiri Al Sani'nin görüşmede, ihtilafın çözümüne yönelik ilerleme sağlanması için çaba sarf edeceğini vurguladığına işaret eden Merkel, kendisinin de ihtilafın çözümüne katkıda bulunmak için çok yönlü bağlantılarını kullanacağını, Kuveyt ve ABD’nin bu ihtilaftaki arabulucuk çabalarını desteklediğini kaydetti.

Katar Emiri Al Sani de Merkel ile iyi ve başarılı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde Almanya’nın yaptığı çabalara teşekkür eden Al Sani, "Bu ihtilafı çözmek için Katar’ın masaya oturmaya hazır olduğunu görüştük.” dedi.

Katar Emiri Al Sani, Deutsche Bank ve Volkswagen gibi şu an zor durumda olan ve Katar'ın katılımının bulunduğu Alman şirketlerine yatırımlardan memnun olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, bu şirketlere ve Alman ekonomisine güvendiklerini ifade etti.

Alman şirketleriyle stratejik ortaklığın bulunduğunu vurgulayan Al Sani, "Elbette bazı büyük şirketlerin zorlu dönemleri olabilir. Bu normaldir. Biz tutumumuzu değiştirmeyeceğiz." dedi.

YORUMLAR 14
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    100 gün daha bekle acelen ne.
    Cevapla
  • mmt.. 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim katar senin kadar dertlenmiyo hayırdır sana ne oluyo.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet baya endişe ediyor yalancı, ikiyüzlü katil sürü almanya. Hitler almanyasi ,günümüzde terör devleti olarak ortaya çıktı, bizde insanlık adına endişe ediyoruz, lanetliyoruz almanya adlı terör devletini.
    Cevapla
  • musdi 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde endişeyok sadece gerekeni yaparız
    Cevapla
  • ferdi yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadas bu da moda oldu, endişeliyiz, endişeliyiz. ulan yağmurlu havada müslümanlara su vermezsiniz neyin endişesi bu acaba?
    Cevapla
  • Koylu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık. Güzel ozetlemissin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!