Flaş çağrı! 'Referanduma katılmayın'

İspanya'da, yazar, sanatçı ve oyuncuların yer aldığı yaklaşık bin entellektüel, bir bildiri yayımlayarak referanduma katılmamaları ve oy kullanmamaları çağrısında bulundu.

Flaş çağrı! 'Referanduma katılmayın'
Flaş çağrı! 'Referanduma katılmayın'
GİRİŞ 17.09.2017 17:03 GÜNCELLEME 17.09.2017 17:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İspanya'nın yüksek tirajlı ve sol görüşlü gazetesi El Pais'te yayımlanan bildiride, yasa dışı olmasına rağmen 1 Ekim'de Katalonya'da yapılmak istenen referandum, "demokrasi karşıtı ve Katalan halkının özgür düşüncesine karşı hileli bir karar" olarak yorumlandı.

SANATÇILAR YER ALDI

Sinema, moda ve edebiyat dünyasından ünlü isimlerin imzasının yer aldığı bildiride, Katalanlara "1 Ekim'deki referanduma katılmayın, oy kullanmayın" çağrısı yapıldı. İspanyol entellektüeller, Katalonya krizine karşı İspanya hükümetinin tavrını da eleştirdi.

İŞTE MANİFESTOYU İMZALAYANLAR

Söz konusu manifestoya imza atanların arasında Katalan kökenli yazar Juan Marse, sinemacı Isabel Caoixet, aktrist Rosa Maria Sarda, moda tasarımcısı Javier Mariscal ile şarkıcı Miguel Rios, aktrist Marisa Paredes, yönetmen Fernando Colomo, yazar Javier Cercas, Javier Marias, Juan Jose Millas gibi isimler yer aldı.

ÜLKEDE GERGİNLİK ARTIYOR

İspanya Anayasa Mahkemesi tarafından yasa dışı ilan edilen referandum tarihi yaklaşırken, ülke içindeki gerginlikler artmaya başladı. Katalonya'da referandum yapılmasını savunan bazı sivil toplum kuruluşları, İspanya'nın başkenti Madrid'de bir eylem yaptı. Eyleme katılanlar, İspanya hükümetini "ifade özgürlüğüne karşı baskı kurmakla" suçladı.

Polis, herhangi bir olay çıkmasını önlemek için geniş güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan İspanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, jandarmanın Barselona kentindeki bir şirkete düzenlediği operasyonda, yasaklanan 1 Ekim'deki bağımsızlık referandumuyla bağlantılı propaganda içerikli toplam 1 milyon 300 bin malzemeye el konulduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    biz de kuzey ırak taki halka bu çağrıyı yapalım elbet bizi dinleyen aklı selim birileri vardır
    Cevapla
  • Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Özgür Katalonya'ya selam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"