Jandarma ekipleri Katalonya'ya operasyon başlattı!

İspanyol jandarması, Madrid yönetimi tarafından yasadışı ilan edilen tartışmalı bağımsızlık referandumu öncesinde Katalan hükümetinin genel merkezine baskın yaptı.

Jandarma ekipleri Katalonya'ya operasyon başlattı!
Jandarma ekipleri Katalonya'ya operasyon başlattı!
GİRİŞ 20.09.2017 10:10 GÜNCELLEME 20.09.2017 13:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İspanya'da yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim'de bağımsızlık referandumu yapma girişiminde bulunan Katalonya özerk yönetimi hükümetinin resmi kurumlarına yönelik operasyon başlatıldı.

BİRÇOK KURUMA GİRİLEREK ARAMA YAPILDIĞI AÇIKLANDI

İspanyol haber ajansları, savcılık talimatıyla düzenlenen operasyonda jandarma ekiplerinin, Katalonya özerk yönetimi hükümetine bağlı ekonomik işler, çalışma ve sosyal güvenlik, mali işler ve dışişleri gibi bazı kurumların binalarına girerek arama yaptığını duyurdu.

EKONOMİ BAKANI YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

Ulusal basında çıkan haberlerde, Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras'ın yardımcılarından Josep Maria Jove'nin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

SON GÜNLERDE OPERASYONLAR ARTTMIŞTI

İspanyol jandarması, 1 Ekim'deki bağımsızlık referandumu girişimini durdurmak için son günlerde operasyonlarını yoğunlaştırmış ve bazı şirketlere yaptığı baskınlarda referandumla bağlantılı 1,5 milyondan fazla doküman ve propaganda malzemesine el koymuştu.

YASA ASKIYA ALINMIŞTI

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'ya bağımsız devlet kurma hakkı veren yasayı askıya almıştı. Anayasada İspanya'nın bölünmez olduğunun belirtildiğini ifade eden İspanya hükümeti, bağımsızlık referandumlarını yasa dışı ilan etmişti.

KATALANLAR REFERANDUM YAPMAYA KARARLI

Katalan Özerk Yönetimi ise 1 Ekim'de her ne olursa olsun bağımsızlık referandumunu gerçekleştirmeye kararlı olduklarını duyurmuşlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    afganistan ve ırakı öyle bir hale getirdilerki 50 yıl toparlanamazlar bu taktik böl parçala yönet sahip ol taktiği.onun için birlik olmalı oyuna gelmemeli.bizide aynı tuzaklarla zayıflatmak istiyorlar.almanlar açıktan bizi hedef alıyor.suriyede dönen oyunlar, hepsine çok dikkat etmeliyiz.bu ülke bizim sahip çıkalım birlik olalım.
    Cevapla
  • oflu mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar ispanya 17 ayrı bölgeye ayrılmıştır.ama sadece katalonya ayrılmak istiyor.acaba birileri arap baharı denen oyunlardan sonra buralarada elmi attı.çünkü bu cebelitarık boğazı meselesi var ispanya ve bazı devletler arasında
    Cevapla
  • Bumudur budur 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi yapmış.Tebrikler İspanya.Dvlet dediğin anında çöker olaya.
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    bak ıspanya nasıl referanduml basa cıkıyor ırak bunu nıye yapamıyor
    Cevapla
  • türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    barzanı hükümeti ırak hükümetinden güçlü ondan eleyemez çünkü kürtler ıran ırak yemen filistin türkiye süriye libya mısır var barzanıyı desteklıyende cok ve bi çok avrupa ülkelerinde kürtlerde birsey daha var hepsi birbirlerine baglı kan davalı bile olsa birşey oldugu zaman bir olurlar ırak baş edemez yanı
    Cevapla
  • Bizede kısmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah elin ispsnyasi bastı bölücülerin ensesine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”