Seçim sonrası Merkel ve Schulz şoka girdi

Almanya’da bugün yapılan genel seçimde Hristiyan Demokrat Parti (CDU) ile Sosyal Demokrat Partisi 2013 Almanya Federal Seçimleri'nden sonra yüzde 15 oranında oy kaybetti.

Seçim sonrası Merkel ve Schulz şoka girdi
Seçim sonrası Merkel ve Schulz şoka girdi
GİRİŞ 24.09.2017 20:11 GÜNCELLEME 25.09.2017 03:58
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Almanya’daki genel seçimin galibi Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) oldu ama...

Sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 32,5 oy aldı. Sosyal Demokratlar yüzde 20 oyla sandıktan ikinci parti olarak çıktı. Aşırı sağcı (AfD) partisi yüzde 13.5 oy oranı ile ilk kez meclise girdi.

Angela Merkel 2013 Almanya Federal Seçimleri'nde yüzde 41.5 oranında oy almıştı. Merkel 9 puan oy kaybeti. SPD ise yüzde 25.7 oranında oy almıştı, bu seçimde 5.7 puan kayıp yaşayarak İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en düşük oyunu aldı.

Aşırı sağın yükselişe geçtiği Almanya'da AfD yüzde 13,5 oy oranı ile İkinci Dünya Savaşından sonra ilk kez meclise girdi. AfD, göçmen karşıtı politikaları ile tanınıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Almanya Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Martin Schulz, birlikte programa çıkıp Türkiye'yi tartışmışlardı.

YORUMLAR 87
  • MİRALAY 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkel aslen yahudidir.merkelin asıl amacı almanyayı batırmaktır.ırkçı partilerin oyunu arttırmak istemiyormuş gibi gürünüp asıl amacı onların oy oranlarıyla birlikte ülkedeki yabancı karşıtlığını da arttırıp ülkeyi bir kaosa sürüklemek.sonrasında almanya ve ab nin dinamosu durumundaki otomotiv sektörünü daha fazla kar yapacağı çine tşımak.bunun için savaş gibi birşey lazım
    Cevapla
  • Sert mülayim 6 yıl önce Şikayet Et
    ne pahalıya mal oldu kafanız mı iyi sizin türkiye mi düşürdü meykelin oylarını ne saçmalıyorsunuz
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanına Almanya üzerinden bir zehirlenme süikastı yapılabilir ekmek vs bir şeyler yiyeceği zaman üstüne sürülen sıvı zehirli veya değilmi diye bakıldığında daha dikkatli daha temkinli bakılsın Ve daha iyi sayılsın özellikle beyazımsı önemli değil denmesin kesinlikle bir ihtimal var gibi dikkatli olunsun Almanya yapacak gibi korumalar dikkatli olsun özellikle sayın cumhurbaşkanın ev gezmeleri gibi yerlerde!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun kutlanacak bir yanı yok. Zilli 4. kez seçim kazanarak almanyanın başında kaldı. Gerçi diğerleri gelse daha mı iyi tartışılır. Irkçı partinin meclise girmesi Türkiye aleyhine eylemlere desteği arttırır.
    Cevapla
  • Önder 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne pahalı ne pahalı kadın yeniden seçildi
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    simdi sana Hitler geldi den sonuca bak AB yi artik unut sen-
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'