Almanya'da acı gün! Çok sayıda ölü var

Almanya'nın özellikle kuzey bölgelerinde etkili olan şiddetli fırtına ve yağış sonucu en az 7 kişi hayatını kaybetti. Meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi yaralandı.

GİRİŞ 06.10.2017 09:02 GÜNCELLEME 06.10.2017 10:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya olumsuz hava koşullarının etkisi altında. Özellikle kuzey eyaletlerini vuran Xavier fırtınası en az 7 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bir kamyon şoförü, bir ağacın aracının üstüne devrilmesiyle hayatını kaybetti. Hamburg'da da bir kadın yine bir ağacın altında kalarak yaşamını yitirdi.

Ayrıca Brandenburg'da dört kişi, Berlin'de bir kişi daha hayatını kaybetti. Büyük kentlerde şiddetli fırtına ve yağışlar sonucu toplu taşıma seferlerinin iptal olması nedeniyle çok sayıda kişi okul ve işyerlerinden evlerine ulaşamadı.

Alman meteoroloji kurumu, Xavier fırtınasının saatteki hızının zaman zaman 180 km'yi bulduğunu duyurdu.

Tren ve uçak seferleri bazı eyaletlerde yapılamadı. Alman demiryolları işletmesi, güvenlik nedeniyle kuzey ve doğu eyaletlerindeki seferleri tamamen durdurdu. Berlin ve Hamburg'da da banliyölere tren seferleri iptal edildi. Berlin havalimanında da uçaklar gecikmeli olarak kalkış ve iniş yapıyor. Berlin itfaiyesi kent genelini afet acil durum bölgesi ilan etti.

Hamburg itfaiyesi de halka fırtına nedeniyle evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. 

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 14
  • zelda milevil 6 yıl önce Şikayet Et
    bash saglık dilegile.felaket durduramiyorsun
    Cevapla
  • zelda milevil 6 yıl önce Şikayet Et
    ishallah bir daha olmaz.
    Cevapla
  • zelda milevil 6 yıl önce Şikayet Et
    felaket durduramiyoruz
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    AB bizimle ticareti kesse yiyeçek çimen bile bulamarız,neden bu ülkeleri kötülüyoruz?Asıl hainler içimizde,işte FETÖ,başta vergi kaçakcılar,emek sömürücüleri,dolandırıcılar,rüşvetciler vd.Bu ahlaksızlar en çok kendi halkımızı ,Batılılardan çok kazıklıyorlar,Almalar çalıştırdıkları Türklere maaşlarını daha az mı veriyor!Asgari üçretin 1400 tl olduğu ülkemizde ,900 tl,ye çalışan milyonlar var ama kölecilik ruhu bunu görmezden geliyor.
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Alper nerdeyse sen cok yaşa Avrupa diyeceksin diye bekledik
    Cevapla
  • Pöh 6 yıl önce Şikayet Et
    Gayet tatlı bir gün olmuş. Merhamet ve beddua edabiyatı yapanlara gelince size sözüm şu: Pkk ya yıllardır mühimmat verip yüzlerce askerimizin, binlerce vatandaşımızın şehit olmasına sebep olan ister almanya olsun isterse abd rusya hangi gâvur olursa olsun hiçbirine merhamet etmiyoruz ve beddua ediyoruz. Sizin bir yakınınız bu gâvurun silahıyla ölse yine bunlara merhamet dilermiydiniz? Ayrıca beddua etmek kendi din kardeşimize olursa doğru değil, sana düşmanlık eden gâvura beddua etmekte sıkıntı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık