Tansiyon düşmüyor! İspanya'dan flaş açıklama

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan liderinin bağımsızlığın ilan edilip edilmediğini açıklamasını istedi.

GİRİŞ 11.10.2017 13:35 GÜNCELLEME 11.10.2017 17:25

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan yönetiminden "bağımsızlık ilan edip etmediğine" açıklık getirmesini, bağımsızlık ilan edilmesi durumunda Katalonya'nın özerklik haklarının dondurulmasını öngören ilgili maddenin yürürlüğe konulması için harekete geçeceklerini söyledi.

"PARLAMENTO TALEP EDECEK"

Katalonya Özerk Başkanı Carles Puigdemont'u "kastlı olarak karmaşa" yaratmakla suçlayan Rajoy, canlı olarak yayınlanan konuşmasında "Kabine, Katalan hükümetinden bağımsızlık ilan edip etmediğini doğrulamasını talep etti" dedi.

Böylece "kesinlik" sağlamak istediğini söyleyen İspanya Başbakanı, bu adımın İspanya'nın Katalonya'ya karşı alınacak ek önlemler öncesinde gerekli olduğunu vurguladı.

"KATALONYA BAŞKANI'NIN YANITI GELECEKTEKİ OLAYLARI BELİRLEYECEK"

Rajoy "Önümüzdeki birkaç gün içinde Katalonya Başkanı'nın yanıtı gelecekteki olayları belirleyecek" ifadelerini kullandı.

155. MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ

İspanya Anayasa'nın 155. maddesine uygun olarak Katalonya'nın özekliğini askıya alıp, bölgenin kontrolünü eline alabilir. Rajoy da gelecek yanıta göre alınacak önlemler kapsamında bu maddenin uygulanabileceğini vurguladı. Rajoy, "Bağımsızlık ilan edilmesi durumunda Katalonya'nın özerklik haklarının dondurulmasını öngören ilgili 155. maddenin yürürlüğe konulması için harekete geçeceklerini" söyledi. 

"DİKKATLİ VE SORUMLU OLACAĞIZ"

"Dikkatli ve sorumlu" bir yolda ilerleyeceğini de söyleyan Rajoy, "Katalonya'da yaşanan duruma bir son vermek acil bir ihtiyaç. Olabilidiğince hızlı şekilde güvenliğe, huzura ve sakinliğe dönülmeli" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!