Tarihi anlaşma sonrası AB'den flaş açıklama!

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Hamas ve Fetih Hareketi arasında imzalanan uzlaşı anlaşmasının önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Tarihi anlaşma sonrası AB'den flaş açıklama!
Tarihi anlaşma sonrası AB'den flaş açıklama!
GİRİŞ 13.10.2017 14:49 GÜNCELLEME 13.10.2017 15:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mogherini, "12 Ekim'de Fetih Hareketi ve Hamas arasında Kahire'de imzalanan uzlaşı anlaşmasının Filistin Yönetimi'nin Gazze'ye tam dönüşünü sağlaması ve toplumlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından önemli bir adım." ifadesini kullandı.

Mogherini, AB'nin, uzlaşı anlaşmasına ilişkin detayları dikkatli şekilde inceleyeceğini ve Mısır'ın konuya müdahil olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tüm Filistin toplumunun "iyi niyetle" ilerleme kaydetmeye çalışması gerektiğini vurgulayan Mogherini, "Uzlaşı anlaşmasının sahada etkilerini görmemiz büyük önem arz ediyor. Gazze halkının genel durumunun iyileştirilmesi aciliyet taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin, Filistin Yönetiminin kontrolü altında Gazze ve Batı Şeria'nın birleştirilmesi çalışmalarını desteklemeye devam edeceğini bildiren Mogherini, bunun, İsrail-Filistin sorunun iki devletli çözümü çerçevesinde sonlandırılması için hayati önem taşıdığını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • salim fransadan 6 yıl önce Şikayet Et
    mogherini size ne ta oralardan karişiyorsunuz size mi kaldi işinize bakın
    Cevapla
  • Günü kurtarmak 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim sordu'da cevap taa oradan bu bölgeye geliyor?
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Filistin birakmadinizki hem israile destek ver hemde masum rolü oynayarak Filistini konuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!