Almanya'da kriz tırmanıyor: Durdurun!

Almanya’da son genel seçimlerde ırkçı parti AfD'nin parlamentoya girmesi, Berlin’de düzenlenen büyük bir mitingle protesto edildi.

Almanya'da kriz tırmanıyor: Durdurun!
Almanya'da kriz tırmanıyor: Durdurun!
GİRİŞ 23.10.2017 10:43 GÜNCELLEME 23.10.2017 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2017 seçimleri sonucunda, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez aşırı sağcı bir partinin Almanya’da meclise girebilmesinin yankıları sürüyor. Son seçimlerde %13 oy alarak parlamentoya girmeyi başaran, ırkçı ve Müslüman karşıtı söylemleriyle tanınan aşırı sağcı parti AfD (Almanya İçin Alternatif Partisi) Berlin'de düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve sendikaların desteklediği, AfD ve ırkçılık karşıtı miting, Berlin’in tarihi Brandenburg Kapısı önünde gerçekleştirildi.

YÜKSELEN AŞIRI SAĞ POPULİZME DİKKAT

Gösteride söz alan konuşmacılar Almanya’da artan sağ populizme ve ırkçılığa dikkat çekti. 2. Dünya Savaşı deneyiminden sonra, ülkede ilk kez ırkçı sağın bu denli zemin bulmasının beraberinde getireceği tehlikelere vurgu yapıldı. Mitinge katılanlar ise üzerinde ''AfD'yi Durdurun'', ''Mecliste Irkçılığa Hayır'', ''Kalbim Çeşitlilik İçin Atıyor'' gibi sloganlar yazan dövizler taşıdı.

AfD DEMOKRATİK BİR PARTİ DEĞİL

Mitinge, Berlin’de faaliyet gösteren Türk derneklerinden Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) da katıldı. TBB Yönetim Kurulu Sözcüsü Ayşe Demir, "AfD Partisi demokratik bir parti değil; o nedenle diğer demokrat partilerin kesinlikle bu partiyle herhangi bir şekilde işbirliğine girmemesi gerekiyor” dedi.

YORUMLAR 1
  • berlinli 6 yıl önce Şikayet Et
    ayse hanim sacmalamis. afd demokratik bir secime girerek o kadar oyu almistir. o partiye oy veren secmenlere de saygi duymak gerek. afd, yesiller partisi ve ayse hanimin temsil ettigi sosyal demokratlarin ideolojisinden daha tutarlidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!