Sığınmacıları fuhuşa yönlendiriyorlar

Alman ZDF kanalında yayınlanan Frontal 21 programında sığınmacıların geçici barınma yerlerindeki durumu ele alındı.

Sığınmacıları fuhuşa yönlendiriyorlar
Sığınmacıları fuhuşa yönlendiriyorlar
GİRİŞ 26.10.2017 09:21 GÜNCELLEME 26.10.2017 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ZDF programında barınma merkezlerinde fuhuş ağlarının  faaliyet gösterdiği, bu merkezlerde çalışan güvenlik görevlilerinin sığınmacılara bu şekilde para kazanma teklifinde bulunduğu iddia edildi. Barınma merkezinin bir çalışanı, genç sığınmacı erkeklerin en çok tercih edilenlerin başında  geldiğini ifade ederek, ’16 yaş ve üzeri olanlar rağbet görüyorlar, sığınmacının yaşı ne kadar küçükse fiyatı o kadar yüksek’ dedi. 

Sputnik'in haberine göre, 20 yaşındaki Afganistanlı sığınmacı,  barınma merkezlerinde fuhuş iddialarını doğruladı. Sığınma talebi reddedildiği için ne yapacağını şaşıran sığınmacı, barınma merkezi görevlisinin kendisine 'kadınla seks için 30 Euro, bazen 40 Euro bile alabilirsin’ diyerek fuhuş yapma teklifinde bulunduğunu dile getirdi. Afganistanlı sığınmacı paraya ihtiyacı olduğu için bu teklifi kabul etti.

Berlin Entegrasyon Politikaları ve Sosyal Sorunlar Genel Müdürlüğü yetkilisi Elke Breitenbach’ın Alman kanalının gündeme getirdiği iddiaların soruşturulması için gereken tedbirlerin alınmasını talep ettiği belirtildi.

YORUMLAR 1
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Başka ne beklenirdi zaten...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi