Flaş açıklama! Katalon lidere kapımız açık

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont'a talep etmesi durumunda sığınma hakkı verilebileceğini söyledi.

Flaş açıklama! Katalon lidere kapımız açık
Flaş açıklama! Katalon lidere kapımız açık
GİRİŞ 29.10.2017 16:24 GÜNCELLEME 29.10.2017 16:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belçika televizyon kanalı VTM'ye röportaj veren Francken, "Carles Puigdemont'un henüz bir iltica talebi olmadı. Ancak olursa, mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda Puigdemont'a sığınma hakkı verilebilir." dedi.

Puigdemont'un Belçika'ya sığınması durumunda Belçika kanunları uyarınca Katalan liderin İspanya'ya iade edilemeyeceğini belirten Francken, bunun İspanya'yla diplomatik ilişkileri gereceğine işaret etti.

'PUİGDEMONT'UN ADİL YARGILANACAĞINDAN YANA ŞÜPHELERİM VAR'

Francken, Puigdemont'un hapisle cezalandırılma ihtimali bulunduğunu hatırlatarak, "Puigdemont'un adil bir şekilde yargılanıp yargılanmayacağından şüphe ediyorum." ifadesini kullandı.

Bağımsızlık ilanının ardından görevine son verilen Puigdemont, İspanya hükümetinin aldığı kararları tanımadıklarını, özgür bir ülke için çalışmaya devam edeceklerini söylemişti. Puigdemont, Katalanların, 'yeni cumhuriyetlerini' sorumluluk içinde savunmaya devam etmesini istemişti.

YORUMLAR 7
  • gurbetçi türk 6 yıl önce Şikayet Et
    aynısı başlarına gelecek inşaallah. Fransada korsikalılar. Almanyada saksonlar ile bavyeralılar. Birleşik kıraliyette iskoçya. italyada lombard ve venedik bölgesi. Belçika ikiye bölünme ile karşı karşıya valon ve flaman bölgesi. AVRUPA SOĞUK SAVAŞA YAKIN beter olursunuz inşaallah
    Cevapla
  • Aylin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim pkk lılarla kıyaslamayın bunları..eğer o bölgede katalanlar yerine pkk lılar olsaydı..kolay pes edeceklerini düşündünüz?
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    renkleri benzer diye pkk lı mı sandınız yoksa şımarık çocuklar gene.
    Cevapla
  • yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    belcika en kisa surede bolunecek diye duydum. yakindir. flemenler ve digerleri acayip bir kutuplasma ve irkcilik var ve iki irk birarada yasayamaz belcikada..
    Cevapla
  • mık 6 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadık belçika bütün illegal kişilere kucak açar dhkpc li fehriye erdala kol kanat geren bunlar 3 bölündüğünüz zaman biz biliriz yapacağımızı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor