Avrupa'da PKK'ya Türk darbesi! Geri çekildi

Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu'nun (PSI), "terör örgütü YPG/YPJ'nin desteklenmesi" için hazırladığı, taslak, Türk sendikacıların girişimiyle geri çekildi.

Avrupa'da PKK'ya Türk darbesi! Geri çekildi
Avrupa'da PKK'ya Türk darbesi! Geri çekildi
GİRİŞ 02.11.2017 14:09 GÜNCELLEME 02.11.2017 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Türk Harb-İş Sendikası Eğitim Müdürü Tarkan Zengin, İsviçre'nin Cenevre kentinde, Türk sendikaları olarak, terör örgütlerine destek sağlayacak söz konusu taslağın genel kurul gündemine gelmemesi için mücadele verdiklerini ifade etti.

Yapılan toplantılarda, PYD'nin, YPG/YPJ'nin bir terör örgütü olduğunu ve bunların PKK ile bağlantılı olduklarını anlattıklarını belirten Zengin, Rakka'ya giren YPG, PYD'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarıyla kutlama yaptığını yetkililerle paylaştıklarını aktardı.

YPG/YPJ'nin girdikleri yerlerde başka milletlere, Araplara, Türkmenlere yaşam hakkı vermediklerini de toplantılarda dile getirdiklerini anlatan Zengin, "Bu tepkilerimiz sonucunda, PSI'nın YPG/YPJ'ye destek için hazırladığı taslak geri çekildi. Bu, Türkiye için önemli bir karar. Bu teklif, sendikal tarihte utanç vesikası olarak yerini aldı." dedi.

Taslağın geri çekilmesinde, Türk Harb-İş ve Hizmet-İş sendikalarının büyük çabasının olduğunu ifade eden Zengin, Türkiye'den gelen KESK'e bağlı bazı sendikaların "Türkiye'de bir diktatörlük olduğunu, darbe girişimi bahane edilerek muhaliflerin tasfiye edildiğini" söylediğini, buna karşı da bir mücadele verdiklerini kaydetti.

AK Parti'nin yapılan 11 seçimi de kazandığını anımsatan Zengin, Cenevre'de, Türkiye'de demokratik hayatın devam ettiğini de anlattıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    YPG/YPJ mensupalrı kamu çalışanı mı ki Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikası tarafından desteklensin. Bunların zihmi iyice bulandı. Ne yapacaklarını şaşırdılar.
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Lobicilik faaliyetlerinin ne kadar önemli ve etkili olduğunu kanıtlayan Türk sendikacılarına bu çabalarından dolayı şükranlarımı sunarım. Dünyanın her noktasındaki Türkler de lobicilik faaliyetlerini yürütmeli ve Devlet tarafından da desteklenmeli. Kendimizi ne kadar iyi anlatabilirsek o kadar başarılı olma imkanına sahip olabiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar