AB Sözcüsü Türkiye sorusuna cevap veremedi

Türkiye'deki gelişmeleri her zaman 'endişeyle' değerlendiren AB'nin Katalonya'da tutuklanan bakanlar için 'yargıya saygı duyuyoruz' demesi dikkat çekti.

AB Sözcüsü Türkiye sorusuna cevap veremedi
AB Sözcüsü Türkiye sorusuna cevap veremedi
GİRİŞ 03.11.2017 22:49 GÜNCELLEME 03.11.2017 22:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şaibeli bir referandum kararı alarak bağımsızlığı ilan eden Katalonya'ya İspanya'dan sert yaptırımlar geldi. Son olarak İspanya Ulusal Mahkemesi, Katalonya Özerk Yönetimi'nin eski lideri Carles Puigdemont ile 12 eski bakanının tutuklanmasına karar verdi.

İSPANYA'NIN YANINDAYIZ

İspanya ve Katalonya arasındaki gelişmelere iliişkin AB ise sessizliğini koruyor. AB Komisyonu sözcüsü Annika Breidthart, "İspanya'nın anayasal düzenine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Tutumumuz bu ve ekleyecek bir şey yok" dedi.

BU KONULAR YARGI TEKELİNDE

Belçika'da bulunan eski Katalan Başkanı Carles Puigdemont ve 4 eski bakan için Avrupa'da tutuklama kararı çıkarılmasıyla ilgili soruları da "Bu konular tamamen yargı yetkililerinin alanıyla ilgili. Biz yargının bağımsızlığına saygı duyuyoruz" diyerek yanıtladı.

"TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELERE SESSİZ KALMIYORSUNUZ"

Bir gazetecinin Venezuela ile Türkiye'de gözaltı ve tutuklamalar olduğunda AB'nin yorum yapmaktan kaçınmadığını, özellikle Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ederek bunların "endişe verici olduğunu" vurgulamasına karşın Katalan siyasetçiler hakkında neden sessiz kaldığını sorması üzerine Breidthart, "Ekleyecek bir sözüm yok" ifadesini kullandı.

AB'nin, Katalonya krizi patlak verdiğinden bu yana İspanya hükümetine desteğini sürdürmesi ve konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkati çekiyor.

YORUMLAR 2
  • adaletin tecellisi 6 yıl önce Şikayet Et
    siyasetçi yi iyi germiş
    Cevapla
  • kobra 6 yıl önce Şikayet Et
    ispanyadaki olayları elbette,AB, sesiz kalacaktır çünkü turkiyedir tutuklu bulunan gazeteciler gerek öz turk.olanlar gerek ,AB.birligine ait gazeteciler.avrupada.suclu olsada hapis cezası yok ama şu varki turkiyedir gazetecilik görevi ni yapmıyorlar casusluk terora amaçlı turkiye.tutuklama mecbur bırakılıyor ama AB,birligi ülkelerin işine gelmiyor çünkü çok tarafsız bir ,AB,ligin.politikasini yanlış görmekteyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!