Ülke titriyor! Her gün Türkiye'yi konuşuyorlar

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri alması, Yunanistan'da oldukça yakından takip ediliyor.

Ülke titriyor! Her gün Türkiye'yi konuşuyorlar
Ülke titriyor! Her gün Türkiye'yi konuşuyorlar
GİRİŞ 05.11.2017 21:04 GÜNCELLEME 05.11.2017 21:04
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Ülkenin önde gelen gazeteleri neredeyse her gün bu konuyu son gelişmeleri üzerinden okuyucularına aktarıyor.

'ŞOK' HALİNDELER!

Türkiye'nin Rusya ile geçtiğimiz yıl savaşın eşiğine gelmesinin ardından ilişkilerin bu kadar fevri bir şekilde değişmesi ise anlamlandırılamıyor.

Ülkemizin, Rusya ile artan stratejik ilişkileri, Yunanistan'da tanınmış üst düzey papazlardan ve aynı zamanda Yunan Patrikhanesi'nin önde gelen isimlerinden Yerondas Paisios'u ve kehanetlerini akıllara getirdi. 

KENDİLERİNİ AVUTMAK İÇİN YENİDEN GÜNDEME GETİRDİLER

1924-1994 yılları arasında yaşayan Paisios, özellikle Türkiye ve İstanbul başta olmak üzere pek çok konuda kehanetlerde bulunmuştu. Hatta bu kehanetler o kadar büyük yankı buldu ki, daha sonra kitap haline getirildi. Türkiye'nin Yunanistan geleneksel siyasetinde ''büyük, Ortodoks ağabey'' olarak görülen Rusya ile yaşadığı her sıkıntıda, ulusal gazetelerde bile Paisios'un safsatalardan ibaret sözleri hatırlatıldı.

Söz konusu kitapta Türkiye ile ilgili öne çıkan bölümler şöyle: 

''Türkler’in sonu yakın. Büyük bir kötülüğün içine düşecekler. İşte o zaman Rus devreye girecek ve İstanbul'u alacak. Tanrı, İstanbul’u bize geri verecek. Çünkü biz Ortodoks’uz. Yunanlar için o gün, İstanbul’a sahip çıkma günüdür.''

''Türkiye parçalanacak. Bu, Tanrı'nın isteğidir. Bizim tarafımızdan değil, bizzat müttefikleri tarafından parçalanacak. Haritadan silinecekler çünkü Tanrı’nın nimetinden gelen bir ırk değiller. 3'te 1'i savaşta ölecek, 3'te 1'i geldikleri yere yani Orta Asya’ya geri dönecek, İslamlaştırılmış olan geri kalanı da Hıristiyan olarak kurtulacak.''

KİM HANGİ PLANI YAPIYOR?

Paisios’un kehanetleri bir kenara, mevcut siyasi duruma bakılırsa Türkiye-Rusya yakınlaşmasına paralel olarak, ABD ile Yunanistan'ın artan temasları dikkat çekiyor. ABD, Almanya ile Patriot ve stinger hava savunma füzelerini Yunanistan'da deneyeceği bir tatbikatı önümüzdeki hafta yapacağını duyurdu. Bu durum, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın geçtiğimiz ay Washington'a yaptığı ziyareti akıllara getirdi. Yunan Başbakan bu görüşmede ABD ile ''stratejik ortak'' olduklarını ve ilişkileri ileri götürmeye hazır olduklarını vurgulamıştı.

Çipras'ın Washington ziyareti ve demeçlerinin Türkiye-ABD ilişkilerinin oldukça sancılı bir döneme denk gelmesi dikkatlerden kaçmamıştı. Ege'de gerçekleştirilecek tatbikatın bu buluşmadan 2 hafta sonra yapılması da göze çarpıyor. Tatbikattaki diğer ülke ise seçim kampanyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi ortaya atarak propaganda yapan Almanya.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 98
  • gürkan 6 yıl önce Şikayet Et
    yav.kafir.he.he.siz.bizim.allahımızdan.korka.korka.öleceksiniz..ve.istanbulu..ararken..ayaklarının.bastığı.toprakları..kaybetmeseniz..bari.şünki.biz.fatihin.torunlarıyız.bizden.korkmanızı.tavsiye.ederim..hemde.kiyamete.kadar
    Cevapla
  • avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    yunanı halletmek için SSSS-300-400 e ihtiyacımız yok........
    Cevapla
  • Muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Yunanistana silah satacak. Amaçları aslında bu.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    merkel olmasa yunanlar acina ölecekler ne silahi ne parasi.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanın parasımı var ama abd sırf bizim için bedava verir ypg ye verdiği gibi
    Cevapla
  • Ali Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın durumunda biz olsaydık. Bize defalarca saldırırlardı.
    Cevapla
  • VATANDAS 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla Yunanistanı kaybetmeyinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler