Almanya'dan o terörist hakkında sürpriz karar

Almanya'da yasaklı PKK sembollerinin açılması nedeniyle durdurulan gösteriye katılan ve polise taş attığı iddia edilen bir kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

Almanya'dan o terörist hakkında sürpriz karar
Almanya'dan o terörist hakkında sürpriz karar
GİRİŞ 07.11.2017 16:11 GÜNCELLEME 07.11.2017 16:11

Almanya’nın Düsseldorf kentinde hafta sonunda düzenlenen ve yasaklı PKK sembollerinin açılması nedeniyle durdurulan gösteriye katılan bir kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, savcılık açıklamasında, göstericinin ‘ağır yaralama’ ve ‘görevli memura mukavemet etmekle’ suçlandığı belirtildi. Düsseldorf polisi de gösteri sırasında sapanla taş ve bozuk para atan kişinin, video kayıtları ile tespit edildiğini aktardı. Söz konusu göstericinin Bavyera eyaletinde bulunan bir mülteci kabul merkezinde kayıtlı olduğu belirtildi.

Cumartesi günü yapılan yürüyüşte Abdullah Öcalan posterleri ve PKK amblemleri açılmış, Alman polisi bunun üzerine 6.000 kişinin katıldığı gösteriyi durdurmuştu. Bunun ardından meydana gelen şiddet olaylarında bazıları ağır olmak üzere 12’si polis 15’ten fazla kişi yaralanmıştı. Polis 3 göstericinin hafif yaralandığını ve 9 göstericinin de geçici olarak gözaltına alındığını açıklamıştı.

YASAKLI SEMBOLLERİN KAPSAMI GENİŞLETİLMİŞTİ

Eylül ayında Köln’de düzenlenen “Kürt Kültür Festivali”nde PKK sembollerinin kullanılması ve Öcalan posterlerinin açılması tartışmalara yol açmış, bunun üzerine Alman Büyükelçi Martin Erdmann Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “PKK terör örgütünün Almanya’daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz” denilmişti.

Köln Emniyet Müdürlüğü ise İçişleri Bakanlığı genelgesindeki yasaklı semboller kataloğuna göre Öcalan’ın, sadece, sarı bez üzerindeki resminin yasak olduğunu belirterek, gösteride ağırlıklı olarak elini çenesine dayadığı pozun yer aldığı posterlerin taşındığını, bunun da yasak kapsamına girmediğini belirtmişti.

Alman İçişleri Bakanlığı PKK yasağının kapsamının genişletilebileceğinin sinyalini vermiş ve bu doğrultuda mart ayında yasaklı sembolleri içeren kataloğu emniyet birimlerine göndermişti. Katalogda çizili sembollerin genel bir derleme olduğuna, birebir katalogdakilerle aynı olmasa da, benzer sembollerin de yasak kapsamına girdiğine dikkat çekilmişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!