"Türkiye-Almanya" ilişkileri masaya yatırılıyor

Türkiye- Almanya ilişkileri UETD tarafından organize edilen Siyaset Akademisi programında masaya yatırılıyor.

"Türkiye-Almanya" ilişkileri masaya yatırılıyor
"Türkiye-Almanya" ilişkileri masaya yatırılıyor
GİRİŞ 18.11.2017 10:27 GÜNCELLEME 18.11.2017 10:27

Uzun süredir gerilim hattında ilerleyen Türkiye- Almanya ilişkileri Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından organize edilen Siyaset Akademisi programında masaya yatırılıyor. 

25- 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Köln'de gerçekleşecek olan Siyaset Akademisi programında Türkiye-Almanya ilişkileri "Fırsatlar ve Yeni Meydan Okumalar Işığında Türkiye- Almanya İlişkilerine Tarihten Bugüne Bakış" üst başlığıyla ele alınıyor.  

Siyaset Akademisi'nin siyasi, toplumsal meselerinin yanı sıra her türlü akademik konunun işlendiği ve özgürce tartışıldığı önemli bir platform olma özelliği taşıdığını ifade eden UETD Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin UETD olarak önemli bir eğitim faaliyeti yürüttüklerini belirterek, "Farklı perspektifler geliştirmek önemli; etkinliğin düşünce dünyamıza dinamizm katacağı ve yeni bakış açıları ekleyeceği muhakkak." şeklinde konuştu. 

UETD Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyaset Akademisi programını uzun süredir yapmaktayız. Kasım ayında gerçekleştireceğimiz iki günlük programda "Türkiye-Almanya" ilişkilerini ele alacağız. Bildiğiniz üzere Türkiye ve Almanya birbirleriyle köklü ilişkileri olan iki ülke. Zaman zaman ilişkiler "rayına oturuyor" görüntüsü çizdi; kimi zaman da zihnimizde "gerilim tırmanıyor“ endişesi doğurdu. Bu nedenle  Siyaset Akademisi'nin konusunu "Fırsatlar ve Yeni Meydan Okumalar Işığında Türkiye-Almanya İlişkilerine Tarihten Bugüne Bakış" olarak belirledik. Alanında uzman isimler ikili ilişkilerde yaşanan değişim ve gelişmeleri bizlere titizlikle aktarırken Türkiye-Avrupa Birliği bütünleşmesinin geleceğine dair öngörülerini de bizimle paylaşacaklar. Yine muhteşem bir içerik ve program bizleri bekliyor olacak."

25 ve 26 Kasım tarihleri arasında "UETD Head Office - Concordiaplatz 1, 51143 Köln" adresinde gerçekleşecek olan Siyaset Akademisi programının konuşmacıları arasında şu isimler yer alıyor: Zafer Sırakaya, Oliver Wittke MdB, Assis. Prof. Dr. Enes Bayraklı, Dr. Christian Johannes Heinrich, Dr. Yaşar Aydın, Zeliha Açık.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler