Fransayı yasa boğan ölüm haberi

Ünlü Fransız şarkıcı Johnny Hallyday 74 yaşında akciğer kanserinden yaşamını yitirdi. Hallyday, Türkçe iki şarkı seslendirmişti.

Fransayı yasa boğan ölüm haberi
Fransayı yasa boğan ölüm haberi
GİRİŞ 06.12.2017 14:21 GÜNCELLEME 06.12.2017 18:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elli yıldan uzun bir kariyere sahip ünlü Fransız rock yıldızı Johnny Hallyday, yaşamını yitirdi. 74 yaşında hayatını kaybeden Hallyday akciğer kanseriyle mücadele ediyordu.

 

Sanat dünyasında ‘Fransız Elvis' olarak anılan ve 18 platin albümü olan Hallyday bir süre önce hayranlarını rahatlatmak için hastalığı ile ilgili açıklamasında "Birkaç ay önce halen tedavi olduğum kanser tanısı koydular. Şimdilik tehlikeli bir durumum yok, fiziksel durumum iyi durumda. Beni seven herkes için sonuna kadar hastalıkla mücadele edeceğim" açıklamasını yapmıştı.  

Fransız müziğinin son 50 yılına damgasını vuran rock sanatçısı Johnny Hallyday, bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserinden hayata  veda etti. 
 
 Ünlü sanatçının ölüm haberini eşi Laeticia Hallyday duyurdu.
Fransa'nın Elvis Presley'i olarak da bilinen Hallyday'in, mart ayında  akciğer kanserine yakalandığı ve tedavi gördüğü açıklanmıştı.
 
Gerçek adı Jean-Philippe Smet olan Hallyday'in ölümü üzerine Fransa  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hepimizde  Hallyday'den bir şeyler var. Nesiller boyunca Fransız halkının hayatına kazınan  biriydi." ifadeleri kullanıldı.
 
'BÜTÜN ÜLKE YASTA'
 
Hallyday'in, Fransız müziğinin dünyaya açılması ve aynı zamanda rock müziğinin Fransa'da yaygınlaşmasında köşe taşlarından biri olduğunun altı çizilen açıklamada, "Tüm sevenleri ardından göz yaşı döküyor ve bütün ülke yasta."  değerlendirmesine yer verildi.
 
LAKABI FRANSIZ ELVİS
 
Fransa dışında yeteri kadar tanınmayan Hallyday, kariyerinde 18 platin albüm sahibi oldu. Yıldız şarkıcı, 100 milyondan fazla satış yakalayarak 50'den fazla albüme imza attı. Hallyday, 1950'li yıllardan itibaren rock and roll ile  ilgilenmeye başlarken hayranları kendisine "Fransız Elvis Presley" lakabını  taktı.
 
Sahneye 9 yaşından itibaren çıkmaya başlayan 1943 Paris doğumlu  şarkıcı aynı zamanda çok sayıda film ve televizyon dizisinde oynadı.
 
Sanatçının ölümü üzerine müzik dünyasından çok sayıda ünlü isim,  ailesi ve hayranlarına yönelik baş sağlığı ve destek mesajları yayımladı.

SEZEN CUMHUR ÖNAL’IN SÖZLERİNİ TÜRKÇE YAZDIĞI 2 ŞARKIYI OKUMUŞTU

Ünlü müzik adamı Sezen Cumhur Önal, Johnny Hallyday'in 'Ne Joues Pas Ce Jeu La' ve 'Anneau d'Or' adlı iki şarkısına Türkçe sözler yazmıştı, Hallyday, bu şarkıları 'Yeşil Gözleri İçin' ve 'Altın Yüzük' adları ile Türkçe olarak okumuştu. 51 yıl önce Johnny Hallyday’in seslendirdiği, 'Yeşil Gözlerin İçin' adlı Türkçe parça tüm dünyada yankı bulmuştu.

'Yeşil gözlerin için', Fransa’da bir müzayedede rekor fiyata alıcı buldu. Koleksiyonerlerin büyük ilgi gösterdiği müzayede, Fransız gazetelerinde de yankı buldu. “Yeşil gözlerin için” adlı 45’lik tam 15 bin Euro yani yaklaşık 69 bin lira karşılığında bir Fransız'ın oldu.

Bu plak aslında bir çok kez, yerli ve yabancı gazetelerde yer aldı. İlk önce hazırlıkların yapıldığı dönem, ardından Fransa Cumhurbaşkanı Mitterand’ın bir Türkiye ziyaretinde ve yıllar sonra müzayedede satıldığında.

YORUMLAR 1
  • ateşi bol olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    çok basit gebereceksiniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar