Mülteci kabul etmiyorlardı! AB üyesi üç ülkeye şok

Avrupa Komisyonu, mülteci kabul etmeyen Polonya, Macaristan ve Çekya’yı Avrupa Adalet Divanı’na şikayet kararı aldı.

Mülteci kabul etmiyorlardı! AB üyesi üç ülkeye şok
Mülteci kabul etmiyorlardı! AB üyesi üç ülkeye şok
GİRİŞ 07.12.2017 16:49 GÜNCELLEME 07.12.2017 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İki yıl önce başlanan Yunanistan ve İtalya'daki kamplarda yığılan 160 bin sığınmacının AB üyesi ülkelere yerleştirilmesi programında yer almayan üç ülke hakkında soruşturma başlatan Avrupa Komisyonu, aldığı kararla söz konusu üç ülkeyi Avrupa Adalet Divanı’na şikayet etmeye karar verdi.

 

 

Mültecilerin dağıtımı mekanizmasında yer almanın Avrupa Birliği hukukuna göre yasal bir zorunluluk olduğunu belirten Komisyon, söz konusu ülkelerin bugüne kadar yapılan tüm uyarılara rağmen mülteci kabulüne yanaşmaması üzerine bu kararı aldı. Komisyon, şimdilik bu üç ülke için Adalet Divanı’ndan herhangi bir ceza talep etmedi.

PARA CEZASI İSTENEBİLİR

Yapılacak incelemeler sonucunda Adalet Divanı, Avrupa Komisyonunun başvurusunu haklı bulur ve davalı ülkeler buna rağmen mülteci alımına razı gelmezse Komisyon söz konusu ülkelere para cezası verilmesini isteyebilecek. Ancak tüm bu sürecin birkaç yıl sürmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Avrupa Komisyonu, geçen Haziran ayında bugüne kadar hiç mülteci almayan Polonyave Macaristan ile onun üzerinde mülteci kabul eden Çekya’ya yönelik soruşturma başlatmıştı. Polonya mülteci kabulüne güvenlik gerekçesiyle karşı çıkmış, mülteci krizi konusunda AB ile dayanışmasını Birliğin sınırlarını koruyarak ve AB dışındaki kamplarda kalan göçmenlere yardım ederek gösterdiğini ifade etmişti.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kendi ülkesindeki düzenin korunmasını halkına hizmet olarak görüyor. Bunda yanlış ne var ? Belli saatlerden sonra ne parka girilebiliyoruz ne de sokakta yürürken rahatız. Suriyeli ve diğer mültecileri ev yapan hükümetimiz halkını düşünmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...