Kurz 2018'de göçmen istemiyor

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte, başkent Viyana’da ikili görüşme gerçekleştirdi.

Kurz 2018'de göçmen istemiyor
Kurz 2018'de göçmen istemiyor
GİRİŞ 02.01.2018 10:15 GÜNCELLEME 02.01.2018 10:15

Hollanda Başbakanı Rutte, Başbakan Kurz’un davetlisi olarak Viyana Filarmoni Orkestrası'nın 2018 yılı açılış konserine katılmak üzere Viyana'ya ziyaret gerçekleştirdi. Konserin ardından Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen ikili görüşme sonrasında iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avusturya Başbakanı Kurz, yaptığı konuşmada, Avrupa Birliğinin (AB) Brexit sonrası bütçe durumuna ilişkin konular başta olmak üzere her iki ülkenin AB içinde daha aktif bir rol üstlenmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin görüşüldüğünü anlattı.

Özellikle 2018’in ikinci yarısında Avusturya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığını üstleneceğini anımsatan Kurz, daha önce dönem başkanlığı yapmış ülkelerin devlet başkanlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak istediğini söyledi.

2018'de sığınmacı konusu ele alınacak

Avusturya’nın AB Dönem Başkanlığı süresince öncelediği konulara da değinen Kurz, "Avrupa Birliği'nde güvenliğin sağlanması gerekiyor, Avrupa’nın güvenliğe ihtiyacı var. Ayrıca terör ve aşırıcılıkla mücadele ve sınır kontrollerinin arttırılarak yasa dışı sığınmacı akışının azaltılması en önemli başlıklar arasında yer alıyor." diye konuştu.

Kurz, Avusturya’nın AB içinde daha aktif rol üstlenerek, özellikle Brexit sonrası AB’nin ekonomik sorunlar yaşamaması için atılması gereken adımlara yönelik daha etkin olmak istediklerini belirtti.

"AB, göçmen sorununa somut bir çözüm bulmalı"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Avusturya’ya AB Dönem Başkanlığında başarılar diledi.

Özellikle Brexit ve yasa dışı göçmen sorununa dikkati çeken Rutte, "Avrupa Birliği yasa dışı göçmen sorununu somut bir şekilde çözüme kavuşturması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Avrupa'nın güvenliğinin sağlanması ve sınırlarının korunmasının önemine işaret eden Rutte, Avusturya’nın bu konularda önemli katkılar sağladığını, dönem başkanlığı süresince de aynı şekilde olumlu katkılar sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir