AP'den Türkiye'ye küstah 'Zana' tepkisi!

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesinin 'kabul edilemez' ve 'gayrimeşru' olduğunu söyledi.

AP'den Türkiye'ye küstah 'Zana' tepkisi!
AP'den Türkiye'ye küstah 'Zana' tepkisi!
GİRİŞ 16.01.2018 09:17 GÜNCELLEME 16.01.2018 09:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, seçilmiş bir parlamenter olarak Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesinin gayrimeşru ve kabul edilemez olduğunu söyledi. 

 

 

Tajani, Avrupa Parlamentosu'nun demokrasi için mücadele edenlere verdiği Sakharov Ödülü'nün 1995 yılında Kürtlerin ifade özgürlüğü için yaptığı çalışmalar nedeniyle Zana’ya verildiğini hatırlattı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı ayrıca Türkiye’deki insan hakları ihlalleri konusunda endişeli olduğunu belirterek, bu ihlallerden etkilenenlerin 'adalet ve özgürlük' için mücadele eden sivil toplum örgütlerinde çalışanlar, akademisyenler ve gazeteciler olduğunu belirtti. 

YORUMLAR 7
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    size ne... cok arzu ediyorsaniz alin sizin olsun
    Cevapla
  • EKOLL 6 yıl önce Şikayet Et
    Hoşşşşşt
    Cevapla
  • konys 6 yıl önce Şikayet Et
    Alın sizin olsun. Avrupa gelen Türklerin ayak sesleri. Avrupa bu sese yabancı değil . Dedelerinize sorun fazla korkmayın alışmaya çalışın daha mutlu olursunuz. Belki çocuklarınız müslüman olur. Keşke daha önce gelselerdi dersiniz.
    Cevapla
  • Gurbet 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa = isis Avrupa = TERÖRİST!!!
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç İsrail'in Filistinde yaptıklarından endişe duymuyorsunuz yada insan hakları ihlali diye ortaya çıkıp havlarken duymuyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!