Başörtülü avukatı salondan çıkardılar!

İtalya'nın Bologna kentinde, başörtüsü takan stajyer avukat Esma Belfakir hakim tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Başörtülü avukatı salondan çıkardılar!
Başörtülü avukatı salondan çıkardılar!
GİRİŞ 18.01.2018 08:52 GÜNCELLEME 18.01.2018 08:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İtalyan basınına yer alan haberlere göre, ülkenin kuzeyindeki Bologna kentindeki Bölge İdare Mahkemesinde bir duruşmaya giren Fas doğumlu stajyer avukat, başörtüsü taktığı gerekçesiyle hakim tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Hakim Giancarlo Mozzarelli, sabah saatlerindeki duruşmaya gelen 25 yaşındaki Belfakir'den başını açmasını ya da salondan ayrılmasını istedi. Başörtüsünü çıkarmayı reddeden Esma Belfakir, mahkeme salonundan ayrıldı.

İtalyan AGI Ajansına konuşan Belfakir, "Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Bugüne kadar onlarca duruşmaya katıldım Bölge İdare Mahkemesi'nde, hatta Danıştay'da bile kimse başörtümü çıkarmamı istemedi. Gerekçe güvenlikse, başörtüsü yüzümü kapatmıyor yani kesinlikle tanınabilir durumdayım." dedi.

Hakimin hukuk adına değil kültür adına konuştuğunu belirten Esma Belfakir, hakimin, salondan çıktığı esnada, "Bu kültürümüze ve geleneklerimize saygıyla alakalı." ifadelerini kullandığını aktardı.

İtalyan ANSA Ajansının haberine göre ise Bologna İslam Topluluğu Koordinatörü Yasin Lafram, mahkeme salonunda başörtüsünü yasaklayan herhangi bir yasa bulunmadığını ve hakimin "keyfi" bir tutum sergilediğini bildirdi.

Genç İtalyan Avukatlar Derneği de hakimin hareketini "kabul edilemez ve anayasal ilkelere aykırı" olarak niteleyerek, genç stajyerle dayanışma sergiledi.

Sosyal medyada da büyük tepki çeken olayda, Belfakir'e hem İtalyan hem de Türk kamuoyundan destek geldi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, 2018 yılında hala göçmenlere, farklı kültür ve inançlara saygı gösterilmemesini eleştirirken, bir kısmı da "bu durumda rahibelerin de salona alınmaması gerektiğini" söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Xxx 6 yıl önce Şikayet Et
    O adamlar musluman değil normal bisey
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bizde meclisten başörtülü seçimle gelmiş bayan miletvekili kovulmadımı.bizde de reisten sonra başörtü serbestliği geldi.
    Cevapla
  • Zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    olaylar ayni ama niyet degisik.Italyadaki olay resmen fasistlik.halbuki Turkiyedeki olaylar kanunlari yanlis aciklamaktan dolayidir.
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şerde bir hayır vardır.. Bu tür olaylar, Müslümanlarının uyanışı, kenetlenmesine ve İtalyan halkının kendi demokrasilerini sorgulamalarına ve İslam dinini merak etmelerine yol açacaktır, İnşaallah!
    Cevapla
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    insa'Allah.....
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: o hakime bu yetkiyi kim vermiş. böyle bir yetki,, peyganberimize s.a.s. dahi verilmezken,, o hakim bu yetkiyi kimden alıyor/almış. yakin ehlinden. yoksa ben yaptım oldumu olmuş..... neyse ölünce görecek.
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsani haklarının çiğnendiği, rencide edildiği ve değerlerine saygısızlık yapıldığı için insan hakları mahkemesine suç duyurusunda bulunsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”