Belçika'da 'YPG' istifası! Herkes bunu konuşuyor

Belçika'da geçen yıl istifa eden istihbarat başkanı Testelmans'ın YPG'ye eğitim ve kıyafet sağladığı ortaya çıktı.

Belçika'da 'YPG' istifası! Herkes bunu konuşuyor
Belçika'da 'YPG' istifası! Herkes bunu konuşuyor
GİRİŞ 30.01.2018 17:05 GÜNCELLEME 30.01.2018 17:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Testelmans'ın Suriye ve Irak'taki Belçikalı savaşçılar hakkında istihbarat karşılığında YPG'ye gizlice yaptığı yardımın ortaya çıkması nedeniyle istifa ettiği iddia edildi.

Belçika Savunma Bakanlığına bağlı istihbarat birimi Adiv'in eski Başkanı Korgeneral Eddy Testelmans'ın, Suriye ve Irak'taki Belçikalı savaşçılar hakkında bilgi edinme karşılığında, terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye eğitim ve muharebe kıyafeti sağladığı ortaya çıktı. 

Ülkede Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, eski başkan Testelmans'ın, Genelkurmay Başkanı Marc Compernol ve Savunma Bakanı Steven Vandeput'a bilgi vermeden, YPG ile bağlantı kurduğunu yazdı.

EĞİTİM VE KIYAFET YARDIMI

Haberde, Suriye ve Irak'taki Belçikalı savaşçılar hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan Testelmans'ın, anlaşma çerçevesinde, terör örgütü YPG üyelerine Kuzey Irak'ta iki seanslık eğitim programı düzenlediği ve muharebe kıyafeti sağladığı aktarıldı. 

Ayrıca haberde, Testelmans'ın geçen sene haziran ayında istifa etmesinde YPG ile yaptığı anlaşmanın etkisi olabileceği iddia edildi. İstihbarat birimi çalışanlarının kendisine yönelik suçlamalar içeren mektubunun basına sızdırılmasının ardından istifasını sunan Testelmans'ın, terör örgütü YPG ile yaptığı anlaşmayı gizli tutmasının istifasına yol açtığı değerlendirildi. 

Haziran ayında istihbarat biriminin 8 çalışanının, Savunma Bakanı Vandeput'a yolladığı şikayet mektubunun basına sızdırılmasının ardından Testelmans istifa etmişti.

Testelmans, "Sorunu çözmek için tek bir seçenek var, o da benim istifa etmem. Ancak bu şekilde tekrar sükuneti sağlarız." açıklamasında bulunmuştu.

Adiv çalışanları yazdıkları mektupta, istihbarat biriminin iç çalışmalarındaki rekabet sonucu yanlış bilgi paylaşımı yapıldığını iddia etmiş, bu durumun diğer kamu kuruluşlarıyla çalışmayı engellediği ve uluslararası müttefikler nezdinde karmaşaya yol açtığı ileri sürülmüştü. Çalışanlar, mektupta açıkça Testelmans'ın durumdan sorumlu olduğunu iddia etmişti.

YORUMLAR 6
  • Tolga55ladikli 6 yıl önce Şikayet Et
    Atalarindan ogrenmisler hainligi bunlar yuzyillarca boyleydi arkadaslar
    Cevapla
  • Edirneli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sarı Gavurlardaki terörist aşkını sevgisini anlamak mümkün değil. Keşke Ortadoğu'daki devlet kurmak isteyenlerin hepsini Belçikaya veya İsveç'e norvece alsalar da orada devletlerini ilan etseler
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    aralarinda alman ve cinlininde oldugunu biliyoruz daha kimler vardir acaba
    Cevapla
  • Hahaha 6 yıl önce Şikayet Et
    Pyd ye sadece bu adammı yardim etmis. Ustelik sadece istihbarat baskanı sıfatıyla. Belçika hükümeti isin icinde olmadan istihbarat buna kalkısamaz. Bu konu derin seyler iceriyor. Bu adamıda konu kapatılsın diye istifaya zorlayıp harcamislar.
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    cia köpekleri bunlar, ne belçikalısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde