Köpek Lima’yı SPD’ye üye yaptılar!

Alman Bild gazetesi, Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) öyle bir oyun oynadı ki! Lima adlı köpeği SPD’ye üye yapmak için başvurdu. Parti yönetimi köpeğin üyeliğini kabul etti. Ardından köpeğe mektup gönderip, koalisyon sözleşmesinin bugün başlayan oylamasına katılabileceğini bildirdi!

Köpek Lima’yı SPD’ye üye yaptılar!
Köpek Lima’yı SPD’ye üye yaptılar!
GİRİŞ 20.02.2018 12:21 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BİRLİK Partileri (CDU/CSU) ile koalisyon görüşmelerini tamamlayan SPD yönetimi, 6 Şubat’ta mesai saatinin bitimine kadar partiye üye olanların büyük koalisyon sözleşmesinin oylamasına katılabileceğini duyurmuştu. Bunun üzerine manipülasyonların yaşanıp yaşanmayacağı tartışmaları başladı. Bild’de yer alan habere göre bu gazete de SPD’nin üye kaydında titiz davranıp davranmadığını test etmek için Lima adındaki köpeği partiye üye yapmaya kalktı. 

Gazetenin bugünkü manşetinden verdiği habere göre 6 Şubat’ta Lima adlı köpeğin SPD üyeliği için internet üzerinden başvuru yapıldı. Bild çalışanları, Lima B. adıyla yaptıkları başvuruda cinsiyeti kadın, yaşı 21, mesleği işsiz olarak gösterip, başka isim altında alınmış bir mail adresini de bildirerek üyelik başvurusu tamamlandı. Kısa bir süre SPD’den üyelik için teşekkür ve onay geldi.

 

 

YÖNETİM YAZILI BİLDİRDİ 

SPD Berlin Eyalet Teşkilatı Genel Sekreteri, Lima’nın mail adresine gönderdiği yazıda, “Sevgili Lima SPD üyeliğine çok sevindim. Senin üyelik bilgilerin partinin bilgi bankasına kayıt edildi. Böylece sen de koalisyon hükümetinin kurulup kurulmaması için oy kullanabileceksin” sözleriyle Lima’nın oy hakkının bulunduğunu bildirdi.

PARTİDEN DAVET ALDI
Ardından SPD’nin geçici Genel Başkanı Olaf Scholz ve SPD’nin Federal Meclis Grup Başkanı Andreas Nahles, Lima’yı Potsdam’da düzenlenen toplantıya, “SPD’nin hükümete girip girmeyeceğine sen karar vereceksin” yazısıyla davet etti. 
Olay ortaya çıkınca SPD sözcüsü şu açıklamayı yaptı: “Siyasi partilerin kişilerin bilgilerini ilgili daireden kontrol etmelerinin olanağı bulunmuyor. Temel olarak biz partiye üye olan h

YORUMLAR 5
  • 1980MMMMMMMMMMMNMM 6 yıl önce Şikayet Et
    Size de bu yakışır
    Cevapla
  • kırık kalp 6 yıl önce Şikayet Et
    tam bir birilerini bulmuşlar :D
    Cevapla
  • ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    tabiki doğru yapmışlar,aynı familya türü aynı partide toplanmış.
    Cevapla
  • Kürt erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Köpek diye alay edilmesin sakın. Bizim mecliste bunun kadar olamayan o kadar çok siyasetçi varki.. Demirtaş, eren erdem, sırrı süreyya önder ve daha niceleri..
    Cevapla
  • emmi dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel ne güzel. Yarında Almanya şansölyesi seçerler, ondan sonra da hav hav da hav hav.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı