Müslüman karşıtı sözler sonrası AB'den sert tepki

Avrupa Birliği siyaset sahnesinin uzun soluklu isimlerinden olan ve çoğu zaman diplomatik sınırları zorlayan açıklamalara imza atan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un hedefinde bu kez Macaristan Başbakanı Viktor Orban vardı.

Müslüman karşıtı sözler sonrası AB'den sert tepki
Müslüman karşıtı sözler sonrası AB'den sert tepki
GİRİŞ 20.02.2018 15:56 GÜNCELLEME 20.02.2018 15:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Pazar günü yaptığı konuşmada mültecilere yardımcı olan sivil toplum örgütlerini hedef alan Orban’a sert tepki gösteren Asselborn, Macar lideri 'diktatör' olarak niteledi.

Asselborn, Alman medyasına yaptığı açıklamalarda, ''Bu yaklaşım, siyasi ve ahlaki vicdanını dinlemek yerine iktidarını koruma endişesinde olan bir diktatörden beklenen türden'' dedi.

 

 

Macaristan’da sekiz yıldır iktidar koltuğunda oturan ve nisandaki seçimlerden zaferle çıkma ihtimali yüksek olan Orban, Avrupa’nın mülteci dünyası haline geldiğini savunarak, ''Avrupa'nın son umudunun Hristiyanlık olduğunu düşünenlerdeniz. Eğer milyonlarca genç insanın kuzeye hareket etmesine izin verilirse Avrupa üzerinde devasa bir baskı oluşur. Eğer tüm bunlar sürerse Avrupa’daki büyük şehirlerde Müslüman çoğunluk olacak'' ifadelerini kullanmıştı.

Orban, kendilerini tehdit eden tehlikenin Batı kaynaklı olduğunu savunarak, mülteci kaynaklı gelişmelerden Brüksel, Berlin ve Paris'i sorumlu tuttu.

7’NCİ MADDE VURGUSU

Asselborn, Orban’ın açıklamalarının AB’nin bir üye ülkeye karşı elindeki en etkili yaptırım mekanizması olan 7’nci maddenin devreye sokulmasını gerekli kıldığı görüşünü savundu. AB Komisyonu’nun geçtiğimiz aylarda Polonya için devreye soktuğu 7’nci madde, bir üye ülkeyi oy hakkından mahrum bırakabilecek bir içeriğe sahip. Asselborn, Orban’ın açıklamaları karşısında AB’nin ayağa kalkması ve isyan etmesi gerektiğini söyledi.

Asselborn, geçtiğimiz yıllarda da Orban’ın mülteciler konusundaki olumsuz açıklamalarına tepki olarak Macaristan’ın AB’den atılması gerektiğini belirterek, ''Macaristan, neredeyse mültecilerin vurulması emrini verecek'' demişti.
Mültecilere desteği iyice zorlaştıracak hatta imkansız hale getirecek yasa tasarıları, Macar Parlamentosu’nun gündeminde.

YORUMLAR 8
  • Omar 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa müslümanları katletse tüm batı dünyası buna soykırım demez .Artık müslümanların gözü açık ve uyanık olması gerekiyor en azından kendine müslüman diyenlerin
    Cevapla
  • gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    sen şu 100 bin nufuslu ülkenin şimarik oğlanina bak ne yazik ki Adam gibi biri çikipta kapa şu kirli kokuşmuş ağzini demiyor kime güveniyor nerden aliyor bu ögütleri anlamiyorum
    Cevapla
  • Avrupalı Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilere acıma avrupa <3
    Cevapla
  • Aykut 6 yıl önce Şikayet Et
    Denemek lazım. Açalım sınırları, bakalım müslümamlaşıyor mu avrupa? :)
    Cevapla
  • turgut reis 6 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz aynısınız, urban mıdır urgan mıdır içindeki kini söylemiş, islam kelimesi bile sizi titretiyor ama korkunun ecele faydası yok derler atalarımız, korktuğunuz başınıza gelecek inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!