FT: YSK'nın kararı gerilimleri artırdı

YSK'nın 7’si Kürt, 12 bağımsız adayın başvurusunu veto etme kararı yabancı medyada da geniş yer aldı. Financial Times gazetesi, "ciddi bir terslik olabilir” yorumu yaptı.

FT: YSK'nın kararı gerilimleri artırdı
FT: YSK'nın kararı gerilimleri artırdı
GİRİŞ 20.04.2011 10:54 GÜNCELLEME 20.04.2011 10:54

Financial Times gazetesi, YSK’nın, 12 bağımsız adayın başvurularını veto etme kararı için “Oynak bir bölgede gerilimleri artırdı ve Kürtlerin şikayetlerine çözüm bulma, PKK ile güvenlik güçleri arasındaki uzun bir süreden beri devam eden çatışmalara son verme çabaları açısından ciddi bir terslik olabilir” yorumunu yaptı.

Financial Times gazetesi, karar için “Oynak bir bölgede gerilimleri artırdı ve Kürtlerin şikayetlerine çözüm bulma, PKK ile güvenlik güçleri arasındaki uzun bir süreden beri devam eden çatışmalara son verme çabaları açısından ciddi bir terslik olabilir” diye yazdı.

İngiliz Financial Times gazetesi, YSK’nın kararının Kürtler tarafından protesto edildiğini, göstericiler ile polis arasında çatışmaların yaşandığını belirttiği haberinde, “Karar, oynak bir bölgede gerilimleri artırdı ve Kürtlerin şikayetlerine çözüm bulma ve PKK ile güvenlik güçleri arasındaki uzun bir süreden beri deva eden çatışmalara son verme çabaları açısından ciddi bir terslik olabilir” yorumunu yaptı.

BDP’nin yüksek seçim barajı nedeniyle adaylarını bağımsız olarak gösterdiği için yasaklananların yerine yeni aday gösteremeyebileceğini de ifade eden gazete, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis’in olağanüstü toplanması çağrısına da yer verdi.

-“YSK’NIN KARARINDAN AK PARTİ YARARLANABİLİR"-

Gazete, “Ancak anketlerde önde giden AK Parti karardan yararlanacak gibi çünkü Günedoğu’da Kürt oylarını çekmek amacıyla BDP ile sert bir rekabet içinde" görüşünü de dile getirdiği haberinde İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Emma Sinclair-Webb’in değerlendirmesini de aktardı. Emma Sinclair-Webb, “Kürt siyasi faaliyetlerine baskılar sürüyor” derken, “151 BDP aktivisti ve belediye başkanının terörizm suçlaması ile yargılandığı davanın sanıkların şiddeti destekledikleri veya kışkırttıkları yolunda inandırıcı deliller olmadan devam ettiği”ni savundu.

Financial Times, haberine son verirken de “Dağlardaki üslerinden hala saldırılar düzenleyen PKK’nın, bir süre önce ateşkesi kısmen AK Parti’nin yüzde 10’luk seçim barajını indirmemesine protesto olarak kaldırdığını söylediğini” de yazdı.

ANKA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi