AP Başkan Yardımcısı intihalle suçlanıyor

Almanya'da intihal ile suçlanan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Silvana Koch-Mehrin'in, doktora tezinin dörtte birinden fazlasını bir başka eserden kopyaladığı öne sürüldü.

AP Başkan Yardımcısı intihalle suçlanıyor
AP Başkan Yardımcısı intihalle suçlanıyor
GİRİŞ 20.04.2011 12:21 GÜNCELLEME 20.04.2011 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"Frankfurter Rundschau" gazetesi, Heidelberg Üniversitesi'nin yaptığı, ancak henüz yayımlanmayan inceleme sonuçlarına dayanarak verdiği haberde, Koch-Mehrin'in, "Ekonomi ve Politika Arasındaki Tarihi Para Birliği" konulu doktora tezinin dörtte birinden fazlasını kopyaladığını ve kaynak belirtmediğini duyurdu.

Araştırmacılardan birinin, araştırma raporunun, sözkonusu tezin yüzde 27,9'unun kesin olarak alıntı olduğunu ortaya koyduğunu söylediği kaydedildi.

Hür Demokrat Partili (FDP) Koch-Mehrin ise bu konuda bir açıklama yapmaktan kaçınarak, konunun Heidelberg Üniversitesi'nde incelendiğini söyledi.

Gazetenin haberinde, FDP'nin, bu konudaki araştırmanın Mayıs ayında tümüyle tamamlanmasını beklediği ve Koch-Mehrin'in doktorasının iptal edilmesi durumunda bunun Mayıs ayı ortasında yapılacak FDP parti kurultayında büyük tartışmalara yol açacağı belirtildi.

Almanya'da eski Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg de doktora tezinde intihal yapmakla eleştirilmiş, daha sonra görevinden istifa etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Timur 12 yıl önce Şikayet Et
    --. vay arkadaş bizde böyle bir şey olsa ilgili derhal istifa ederdi,avrupa hiç çağdaş değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar