Rusya çocuk tacizcilerini hadım edecek

Rusya, çocuk tacizcilerine en ağır cezayı vermek için yasa tasarısı hazırladı.

Rusya çocuk tacizcilerini hadım edecek
Rusya çocuk tacizcilerini hadım edecek
GİRİŞ 28.04.2011 22:35 GÜNCELLEME 28.04.2011 22:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu çocuk tacizcilerinin hadım edilmesini öngören tasarıyı Parlamentonun alt kanadı Duma’ya sundu.

Rusya Toplumsal Odası toplantısında konuşan yasa tasarısının komisyon başkanı Aleksandr Bastrıkin, “Yasa tasarısı, çocuk tacizcilerinin hadim edilmesi için onlara ilaç uygulanmasını öngörüyor. Yasa yurt dışındaki benzer durumlarda küçük yaştakilere yönelik suç işleyen tacizcilere karşı yapılan çalışmaları gözden geçirilerek hazırlandı” dedi. Rus yetkili, bazı Avrupa ülkelerinde “kimyasal hadım” olarak bilinen ilaçla hadım yönteminin uygulandığına dikkat çekti.

Rusya Başsavcılığın rakamlarına göre, 2009 yılında yaklaşık on bin çocuğa karşı suç işlendi. Bunların yaklaşık bini taciz olayıyla ilgili. Daha önce de çocuk haklarından avukat Pavel Astahov, Rusya’da çocuklara yönelik suç işleyenlere daha sert cezaların verilmesini savunarak, “Dünyanın birçok ülkesinde yasalar çocuklara yönelik suçlarla ilgili ağırlaştırırken, Rusya bu konuda daha hafif cezalar öngörüyor. Bence suçlulara karşı tüm etki önlemlerini kullanmıyoruz. Örneğin tıbbı önlemleri, özellikle cerrahi veya kimyasal önlemler kullanılabilir. Eğer insan yola gelmiyorsa, kendisine yardımcı olmak lazım. Bu arada sabıkalılar arasında bu tür suçlu sayısı da çok” diye konuşmuştu.

Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de çocuklara yönelik suçlara verilen cezaların daha sert olmasını ve caydırıcı özelliğinin bulunmasını istemişti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • burakkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    işte bu ne güzel olur. yapsınlarda göreyim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi