İtalya yarınki güven oylamasına kilitlendi

İtalya'da gözler, yarın Temsilciler Meclisi'nde yapılacak güven oylamasına çevrilirken, merkez sağ koalisyon hükümetinde, ortakların aralarında anlaştığı belirtildi.

İtalya yarınki güven oylamasına kilitlendi
İtalya yarınki güven oylamasına kilitlendi
GİRİŞ 21.06.2011 11:43 GÜNCELLEME 21.06.2011 11:43

İtalya, yarın parlamentoda, Silvio Berlusconi liderliğindeki Özgürlükça Halk Partisi (ÖHP) ve Kuzey Birliği Partisi (KBP) merkez sağ hükümeti için yapılacak güven oylaması öncesinde, koalisyon ortakları arasında uyuşmazlığa tanık olurken, dün Grazioli Sarayı'nda yapılan mini zirvede, tarafların orta yolu bulduğu kaydedildi.

KBP'nin geçen hafta sonu düzenlediği mitingde öne çıkan 4 bakanlığın Lombardiya bölgesine taşınması ile Libya'da devam eden NATO operasyonunda İtalya'nın misyonunun ne zaman sona ereceğine ilişkin konularında uzlaşmaya varıldığı ortaya çıktı.

Ekonomi, reform, tarım ve normları sadeleştirme bakanlıklarının Lombardiya'ya taşınması fikrinin ÖHP'nin önerisiyle sözü geçen şehirlerde, temsilcilik açma olarak karar kılındığı basına yansıdı.

Koalisyon ortakları arasında bugüne kadar tam bir uyum göstermeyen Libya konusunun da 6 Temmuz'da yapılacak Yüksek Savunma Konseyi'ne kadar dondurulduğu ve o toplantıda gündeme gelmesinin beklendiği ifade edildi.

KBP'nin Libya konusundaki çıkışını Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, birtakım koşullar nedeniyle İtalya'nın bu misyonda yer aldığını belirterek, eleştirmişti. Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da bazı bakanlıkların kuzeye taşınması talebine karşı çıkmış ve ''Bakanlıkların kuzeye taşınmasına: hayır'' isimli imza kampanyasına katılmıştı. Alemmano'nun dün yapılan mini zirveye telefonla katılarak, 'temsilcilik açma' fikrine sıcak baktığı ileri sürüldü.

Temsilciler Meclisi'nde yarın güven oylaması oturumunun sabahtan akşama kadar sürebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar