"İran ambargosu kaldırılsın!"

Almanya'da 6 Sol Parti milletvekili, İran'a ve Suriye'ye yönelik ambargonun şartsız olarak hemen kaldırılmasını istedi.

"İran ambargosu kaldırılsın!"
"İran ambargosu kaldırılsın!"
GİRİŞ 11.01.2012 12:03 GÜNCELLEME 11.01.2012 12:03

Aralarında Türk kökenli milletvekili Sevim Dağdelen'in de bulunduğu 6 Sol Parti milletvekili, İran'a ve Suriye'ye yönelik ambargonun kaldırılmasını istedi.

Federal Meclis üyesi Dağdelen'in yanı sıra Eva Bulling-Schröter, Diether Dehm, Annette Groth, Heike Haensel ve Ulla Jelpke tarafından imzalanan ve internette yayınlanan bir çağrıda, Suriye'deki şiddetten Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın değil, Batılı ülkelerin sorumlu olduğu öne sürülerek, İran ve Suriye'ye yönelik ambargonun bir an önce kaldırılması gerektiği savunuldu.

ABD, bazı NATO ülkeleri ve İsrail'in sürekli bir şekilde savaş çığırtkanlığı yaptığı ve "özel birlikler" ile İran ve Suriye'de sabotaj ve terör eylemleri düzenlediği iddia edilen çağrıda, Batılı ülkelerin bu şekilde davranarak İran ve Suriye'yi yıpratmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Dağdelen, "Der Spiegel" dergisinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, Irak savaşının, yaptırımların sadece yeni savaş hazırlıklarına yaradığını gösterdiğini belirterek, sözkonusu çağrının, her türlü savaş hazırlığına karşı çıkan parti programlarına yüzde yüz uyduğunu söyledi.

Sol Parti Federal Meclis Grubu Sözcü Yardımcısı Michael Schlick ise, çağrının meclis grubunun görüşünü yansıtmadığını, ancak üyelerinin yaptıklarını kısıtlayamayacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler