Gemi batarken kaptan köşkünde panik

İtalya’da kayalıklara çarparak yan yatan Costa Concordia adlı geminin kaptan köşkündeki telaşlı anların görüntüleri yayınlandı.

GİRİŞ 11.02.2012 11:59 GÜNCELLEME 11.02.2012 11:59

Canal 5 televizyonunda yayınlanan 8 dakikalık görüntülerde, çarpmanın ardından, kumanda odasında kaptan ve mürettebatın ne yapacaklarını bilememeleri ve içerideki panik havası dikkat çekiyor. Bir görevlinin çektiği sanılan görüntüler, çarpmadan kısa bir süre sonra tam bir kargaşa yaşandığını gösteriyor.

Video kaydına yansıyan konuşmalarda, kimsenin ne yapacağını tam olarak bilmediği ve kararsız kalındığı görülüyor. Kimileri “gemiyi terk edelim” derken, kimileri de beklenmesi gerektiğini söylüyor. Bu sırada görüntüleri çeken kişi hızla kumanda odasını terk ediyor.

13 Ocak’ta Toskana bölgesindeki Giglio Adası yakınlarında 3 bin yolcu ve 1200'ü mürettebat olmak üzere 4 bin 200 kişiyle kayalıklara çarpan gemide 17 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi ise kaybolmuştu. Gemideki 2 bin 300 ton mazotun boşaltılmasına ise 6 Şubat’ta başlandı. Kayıp olan yolcuları arama çalışmalarına ise son verildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar