Ölüm cezası isteyen üye değiştirildi

Norveç'in katili Anders Behring Breivik'in bugün devam eden ikinci duruşmasında, mahkeme üyelerinden biri değiştirildi.

Ölüm cezası isteyen üye değiştirildi
Ölüm cezası isteyen üye değiştirildi
GİRİŞ 17.04.2012 12:54 GÜNCELLEME 17.04.2012 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Norveç'in başkenti Oslo'da ve Utöya Adası'nda gerçekleştirdiği terör saldırılarında 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in bugün devam eden ikinci duruşmasında, mahkeme üyelerinden biri değiştirildi.

Thomas İndrebö isimli mahkeme üyesinin facebook sayfasında, Breivik'in gerçekleştirdiği eylemlerin tek cezasının kendisine verilecek ölüm cezası olduğunu bildiren bir not yazması, savunma avukatlarının itirazına neden oldu. Yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, üyenin değiştirilmesine karar verdi. İndrebö'nün saldırıların olduğu 22 Temmuz'dan bir gün sonra facebook sayfasına yazdığı, "Saldırıların tek cezası ölüm cezası olmalı" şeklindeki not Norveç medyasına yansımıştı.

Oslo'daki Bölge Mahkemesi'nde bu sabah Türkiye saatiyle 10.00'da başlayan bugünkü duruşmaya Breivik tutuklu bulunduğu cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Mahkeme salonuna girişinde Breivik, dün olduğu gibi elindeki kelepçesi çözüldükten sonra, sağ elini yumruk yapıp önce kalbine yaslayıp, öne uzatarak selam verdi. Duruşma başlamadan önce kurşun geçirmez cam bölmeye alınan Breivik, arkasında oturan müşteki ve müşteki yakınlarına dönerek bir süre onlara baktı.

Norveç televizyonu, davayı ikinci gün de canlı yayınladı. Oslo'daki mahkeme, aynı zamanda komşu ülke İsveç televizyonu ve gazetelerin internet sitelerinden de canlı veriliyor.

Savunmaya geçince canlı yayın kesildi

Üye değişikliği kararının ardından devam eden yargılamada Breivik'in savunmasının alınmasına geçildi. Breivik'in savunmasını okumasını başlamasıyla Norveç televizyonunun yayınını kesmesi dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Müslüman Türk 12 yıl önce Şikayet Et
    SONUÇ BELLİ OLDU.... ölüm cezasını bu katliamcı yaratığa layık gören mahkeme üyesinin görevinin başkasına devredilmesi aslında sonucun ortaya erken çıkmasını sğaladı bu katliamcı hayvana değil idam, bir gün hapis cezası bile vereceklerini zannetmiyorum norveç mahkemesinin... yaptığı katliamdan dolayı ödül verip göndermezlerse buna dua etmek lazım...!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!