Gürcistan'da şiddetli yağışlar hayatı felç etti

Gürcistan'ın doğu bölgesindeki Kakheti ve Telavi'yi etkisi altına alan şiddetli yağışlar, hayatı felç etti.

Gürcistan'da şiddetli yağışlar hayatı felç etti
Gürcistan'da şiddetli yağışlar hayatı felç etti
GİRİŞ 19.07.2012 20:02 GÜNCELLEME 19.07.2012 20:02

Bir kaç gündür devam eden şiddetli yağışlar sonucu nehirler taşarken, kuvvetli rüzgar ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı ise tarım alanları ile araçlara zarar verdi. Telavi'de 18 kişi kuvvetli rüzgarın etkisiyle binaların çatılarından uçan cisimlerin çarpası sonucu yaralanırken, rüzgar ile birlikte gelen aşırı yağışlar sonucu sel baskınları oldu. Elektrik santrallerinin ve su şebekelerinin de zarar gördüğü Telavi'de olumsuz hava şartları hayatı olumsuz etkilerken 1 günü aşkın süredir şehre elektrik ve su verilemiyor.

Vazha Basoshvili isimli vatandaş yaptığı açıklamada, "İlk önce kuvvetli bir rüzgar esti. Rüzgarın etkisiyle evin tüm camları kırıldı. Çatılar parçalandı. Ağaçlar yıkıldı" dedi. Roman Kapanadze isimli bir başka vatandaş ise, "Daha önce böyle bir şey görmedim. Yatmak için odama çıktığım sırada büyük bir gürültü duydum. Dışarı baktığımda devasa büyüklükte dolu yağıyordu. Ben 50 yaşındayım ve bu yaşıma kadar böyle bir şeye şahit olmadım" dedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ise, yerel yöneticiler ve Olağanüstü Haller Kurumu yetkilileri ise yaptığı toplantıda hasar tespit çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.
Sokakların selin taşıdığı toprak ve taşlardan temizlenerek yolların açık tutulması gerektiğini belirten Saakaşvili, zarar gören bölgelerde yeniden asfalt çalışması yapılması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!