Hollande: İslam'ın değerlerine ihanet ediliyor

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ''İslam adına nefret ve şiddet olaylarını körükleyenlerin gerçekte İslam'ın kendi değerlerine ihanet ettiğini'' söyledi.

Hollande: İslam'ın değerlerine ihanet ediliyor
Hollande: İslam'ın değerlerine ihanet ediliyor
GİRİŞ 18.09.2012 17:55 GÜNCELLEME 18.09.2012 17:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollande, Louvre müzesinde İslam sanat eserlerinin yer aldığı yeni bir birimi bugün düzenlenen törenle hizmete açtı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, konuşmasında, son günlerde Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik tepkilerin şiddete dönüşmesine de üstü kapalı değindi ve bu şiddet olaylarının ''İslam'ın değerlerine de aykırı olduğunu'' söyledi.

''İslam'ın en eski, en yaşayan ve en hoşgörülü dinlerden birisi olduğunu'' ifade eden Hollande, ''İslam adına konuşup onun değerlerini suistimal edenler, nefret ve şiddet eylemleriyle İslam'ın değer ve ilkelerini tahrip edici bir davranış içindeler'' ifadesini kullandı.

Hollande, konuşmasında, Mali'deki kültür mirasının tahrip edilmesini de kınadı.

Dünyadaki kültür mirasının korunmasının önemine dikkati eden Hollande, dünya kültür mirasının bütün insanlığa ait olduğunu ve bu mirası herkesin kararlılıkla savunması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sadbinebivakkas 11 yıl önce Şikayet Et
    fransa cumhurbaşkanı demesler diyanettin açıklaması sanırdım. allah tan biraz siyer biliyoruz biraz da kuran okuyoruz . biz bilmiyoruz bize dinimizi sen öğret emi. "muhammed allah'ın resulüdür. onun beraberindeki müminler de kâfirlere karşı şiddetli olup kendi aralarında şefkatlidirler. "(ayet)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak