İngiliz parlamentosunda bir ilk

İngiliz parlamentosunda bir ilk yaşandı. Pakistan asıllı Sümeyye Kerim, parlamentonun kürsüsünden konuşma yapan ilk başörtülü olarak tarihe geçti.

İngiliz parlamentosunda  bir ilk
İngiliz parlamentosunda bir ilk
GİRİŞ 26.11.2012 13:18 GÜNCELLEME 26.11.2012 14:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nın tarihi salonu ve koltuklarında geçen hafta gençler oturdu. Her yıl yapılan "Gençlik Parlamentosu" toplantısının bu yılki konuşmacısı ise geçen yıllardan farklıydı.

16 yaşındaki Sümeyye Kerim yaptığı konuşmanın yanı sıra başörtüsüyle de dikkati çekti. İlk kadın milletvekilinin 1918 yılında, ilk kadın başbakanın ise 1979 yılında seçildiği İngiltere'de, Sümeyye Kerim, İngiltere başbakanlarının parlamentoya seslendikleri kürsüde konuşan ilk başörtülü Müslüman kadın oldu.

İngiltere'de yaşayan çok sayıda başörtülü Müslüman kadın olduğunu vurgulayan Kerim, "İngiliz Parlamentosu'nda gelecekte başörtülü kadınları daha fazla görmeyi umuyorum, bu harika olur" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    ..ingiltere parlementosunda olan bu olay ...... ....bizdeki ,putlara tapan heykellere tapan kureyşlilere örnekdir.....tabi anlayana?..bizde o kadar kureyşli zihniyet varki yaptıkları heykelin anıtın önünde aman dilerler ama başörtüsü bahanesi ile islamla uğraşırlar ALLAHın önünde isyankarlardır... kıyamet niye kopmasın? bilgisayar çağında hala putların heykellerin tapınakların olduğu cehaliye devrini yaşıyoruz!?.
    Cevapla
  • deli 11 yıl önce Şikayet Et
    ne yazar.... açık veya kapalı konuşsa ne yazar...dünyayı düzlüğemi çıkardı....ahrette cehenme sumu döktü....
    Cevapla
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    sn. fukan demir. senin endişelerine katılmakla birlikte, kadınların üniversite eğitimi almaları gerektiğine inanmaya başladım, ev kadını bile olacaksa. çünkü mürekkep yalamayla yalamama arasında çook fark var, amabaşörtüsünün yasak olduğu, mescitlerin ya yok ya da yetersiz olduğu üniversitelerde değil. kadın jinekolog, doğum uzmanı, bilumum kadın hastalıkları doktorlarının kadın olmasını canı gönülden isterim, kadınları hayattan uzaklaştırmak bize düşmez, ama hayat katalım derken edep ve adaptan mahrum kalmak da kadına yakışmaz. ha bu ingilterede yaşayan çok msülüman var hatta şeriat konseyleri var, boşanma davalarına felan bakıyorlar ama yine de devlet mahkemelerinden de hüküm almak gerekiyor. bir de madalyonun diğer yüzü var ki ingileter de diğer batı ülkeleri gibi islam devletlerine karşı fitne fucurun tesis edildiği yerlerdendir eskisi kadar olmasa da bugün verdikleri destekle bunu yaparlar
    Cevapla
  • Etka Solak 11 yıl önce Şikayet Et
    bizim gavurlar.... elin gavuru anladı ama bizim gavurlar hala anlamadı .. bırakın milletin başörtüsünü artık.. hani din ve vicdan özgürlüğü.. bu millet 1000 yıla yakın hristiyan yahudi baska dinlerle yaşadı. ecdad kimseye karışmadı taaaa ki yeni icad müslümanlara kadar..
    Cevapla
  • NAZNAZKAYKAY 11 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsaydı kıyamet kopmuştu. atatürkçüyüz diye gecinenler, ulusalcılar, komistler, chp, işçi partililer vs... hepsi şeriat geliyor diye sokaklara çıkarlardı ve cumhuriyet mitingi yaparlardı. müslüman bir ülkede müslüman olan insanlara gösterilen bu tolerans bizde malesef olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar