Breivik'in avukatı yılın Norveçlisi seçildi!

Norveç'te 22 temmuz 2011'de hükümet binalarına bombalı, Utoya adasındaki gençlik kampına silahlı saldırıda bulunarak 77 kişiyi katleden asrın canisi Anders Behring Breivik'in avukatı Geir Lippestad, yılın Norveçlisi seçildi.

GİRİŞ 25.12.2012 11:32 GÜNCELLEME 25.12.2012 14:17

Yüksek Tirajlı Verdens Gang (VG) gazetesinin okurları Lippestad'ı 11 bin 947 oyla yılın Norveçlisi seçtiler. Breivik davasının duruşma hakimi Wenche Arntzen ise 6 bin 244 oyla üçüncü seçildi.

VG gazetesinde düzenlenen ödül törenine eşi ve 4 çocuğu ile birlikte gelen Lippestad ödülünü gazetenin Genel yayın yönetmeni Torry Pedersen'in elinden aldı. Lippestad heykel şeklindeki ödülünü saklayacağını ancak ödülle birlikte verilen 50 bin kronluk çeki, çocuk hastanelerinde, çocukları eğlendiren palyaço grubuna bağışlayacağını söyledi.

Lippestad, "yılın ismi olarak bu ödülü almak benim için büyük onur. Ben savunma görevimi tüm ekibimle birlikte yaptım. Ekibimde bulunan Bæra, Jordet ve Grøn olmasaydı başarılı olamazdım. Para ödülünü hastane palyaçolarına bağışlayacağım. Çünkü onlar hasta çocuklara moral veriyorlar. Onların çalışmalarına büyük önem veriyorum. Palyaçolar, çocuklara yaşama sevinci, moral, mutluluk ve güler yüz veriyorlar" dedi.

ACI ÇEKENLER DE OY VERDİLER

VG Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Torry Pedersen, yaptığı konuşmada, Lippestad'ın asrın canisi Breivik'e savunma avukatlığı yapma gibi çok zor bir görevi yerine getirdiğini belirterek "Norveç tarihinde gördüğümüz en cani katile avukatlık yaptın. Sen onun sözcüsü, onun sesi oldun.

Sen mahkeme heyetinin Breivik'in taleplerine sürekli hayır dediği duruşmalarda avukatlık yaptın. Sen VG gazetesi okurları tarafından yılın ismi seçildiğinde, senin savunduğun müvekkilinin çok acılar çektirdiği kişilerden de oy aldın. Ben şahsen senden başkasının seçilmesini beklemiyordum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?