Alman eğitim bakanına bir intihal şoku daha!

Almanya'da doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle istifa baskılarına maruz kalan Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan'a bir kötü haber de Düsseldorf Üniversitesi'nden geldi.

Alman eğitim bakanına bir intihal şoku daha!
Alman eğitim bakanına bir intihal şoku daha!
GİRİŞ 23.01.2013 17:01 GÜNCELLEME 23.01.2013 17:01

Schavan'ın 30 yıl önce tezini sunduğu üniversite, iddialarla ilgili bakan hakkında sürecin başlatılmasına karar verdi.

Fakülte yönetimi Schavan'ın doktora tezini yeniden inceleyecek ve suçlu bulunması halinde Federal Eğitim Bakanı'nın doktora unvanını geri alacak.

Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Eğitim Bakanı Schavan'ın doktora tezinde intihal yaptığı iddiası geçen yıl nisan ayında internet sitelerine düşmüştü. İddialara göre, Schavan tezinin 50 ila 70 sayfalık bölümünde intihal yaptı. Bakan Schavan ise tezinde usul hataları yapmış olabileceğini ancak intihal suçlamalarının haksız olduğunu öne sürmüş ve görevinden istifa etmeyeceğini duyurmuştu.

Düsseldorf Üniversitesi yönetiminden Bruno Bleckmann kendilerine üniversite kanalıyla gelen tezin incelenmesi önerisini kabul ettiklerini ve süreci başlatacaklarını açıkladı. Bleckmann, Bakan Schavan'dan doktora unvanının geri alınıp alınmayacağına bu süreçte karar vereceklerini dile getirdi. Federal Eğitim Bakanı haksız bulunsa, bir ay içinde doktora Unvanının alınması için mahkemeye başvurulacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu