Avustralya'dan Suriyelilere büyük yardım

Avustralya Dış İşleri Bakanı Julie Bishop, ülkelerinde yaşanan iç savaştan etkilenerek mülteci durumuna düşen Suriyeli çocuklar için 20 milyon dolarlık yardım yapacaklarını bildirdi.

Avustralya'dan Suriyelilere büyük yardım
Avustralya'dan Suriyelilere büyük yardım
GİRİŞ 21.04.2014 09:23 GÜNCELLEME 21.04.2014 09:23

Avustralya'nın yapacağı yardımın Ürdün ve Lübnan'da Birleşmiş Milletler gözetiminde bulunan 'Kayıp Kuşak Olmasın' girişimi, mülteci kamplarında kalan Suriyeli çocuklar için harcanacağı bildirildi. Yaklaşık 2.7 milyon Suriyeli mültecinin yarısının çocuk olduğunu, bu çocukların da yüzde 70'inin okula gidemediğini belirten Bishop, "Savaştan en fazla çocuklar etkileniyor, bütün bir nesil eğitim olmadan korku ve şiddet içinde şekillenmektedir" dedi.

Suriye krizinin başladığı 2011'den beri Avustralya'nın 130 milyon dolarlık insani yardımda bulunduğunu aktaran Avustralya Dışişleri Bishop, yardım için ayırılan paranın eğitim için harcanacağını söyledi. Avustralya'nın yapacağı 20 milyon dolarlık nakit yardımı, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Bileşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Çocukları Kurtarın Avustralya tarafından kullanılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar