Mahsur kaldıkları adadan bu yöntemle kurtuldular

Avustralya'da gezi için geldikleri ıssız bir adada mahsur kalan 5 kişi, kuma SOS (imdat çağrısı) yazarak mahsur kaldıkları adadan kurtuldu.

Mahsur kaldıkları adadan bu yöntemle kurtuldular
Mahsur kaldıkları adadan bu yöntemle kurtuldular
GİRİŞ 23.04.2014 20:01 GÜNCELLEME 23.04.2014 20:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Queensland kıyılarına yakın bir bölgede tekneleriyle denize açılan 5 kişi ilk olarak ufak bir adayı araştırmak için kıyıya demir attı.

Fakat ekip adayı gezdiği sırada şiddetli dalgalar teknenin çapasının kopmasına neden oldu. Daha sonra teknelerinin denize açıldığını fark eden kazazedeler, kıyıyla iletişim kuracak hiçbir araçları olmadığı için kumların üzerine "SOS" yazarak beklemeye başladı.

Queensland deniz polisi ise bölgedeki Brampton and Cockermouth adalarının arasında boş bir teknenin sürüklendiğine dair ihbar alınca acil bir durum olabileceği ihtimaline karşı bölgeye helikopter gönderdi.

Böylece arama kurtarma helikopteri Wington Adası yakınlarında "SOS" yazan adacığı buldu ve kazazedeleri kurtarma ipleri yardımıyla helikoptere çıkardı.

Kazazedeler olay sonrası yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımızın bizi merak edeceklerini ve yardım göndereceklerini biliyorduk. Geceyi adada geçirmeye hazırlanmıştık" dedi. Dokuz saat boyunca adada mahsur kalan ekip, kurtarıldıktan sonra helikopter ile en yakın hastaneye gönderildi. Kazazedelerin hafif güneş yanığı dışında hiçbir sağlık sıkıntısı bulunmadığı açıklanandı.

YORUMLAR 1
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    SOS iyi fikir de. SOS yazmaları gerçekten güzel bir fikir çok zekice aklımın bir yerine ben de yazayım. İnşAllah olmaz da kullanmak zorunda kalırsam ben de bu yöntemi kullanırım. Ama SOS yazmaları her ne kadar zekice bir yöntemse tamamının tekneyi bırakarak gitmesi o kadar yanlış bir iş. Ben de bir denizciyim tekne boş bırakılmaz. Eğer bırakılırsa işte böyle ya çapa kopar süreklenerek uzaklaşır belki de alabora olur kayalıklara çarpar parçalanır. Herhangi bir sebebten yangın çıkabilir. Tekne su alabilir. Eğer teknede iki kişi bulunsaydı. En azından telsizle imdat çağrısı yapabilirler olmadı. Şimdi AIS cihazıyla (otomatik tanımlama sistemi) gene imdat çağrısı yapabilirler. Başka alternatifler de var. Teknede mutlaka en az iki kişi bırakmalıydılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!