''IŞİD operasyonu aylarca sürebilir''

Avustralya Başbakanı Abbott: "IŞİD operasyonu aylarca sürebilir"

''IŞİD operasyonu aylarca sürebilir''
''IŞİD operasyonu aylarca sürebilir''
GİRİŞ 15.09.2014 11:15 GÜNCELLEME 15.09.2014 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, IŞİD militanlarına karşı yapılacak operasyonun ne zaman biteceği konusunda belli bir zaman olmadığını belirterek, "Birkaç hafta içinde biteceğini söylemiyorum, hatta birkaç ay bile diyemiyorum, aylarca sürebilir" dedi.

Abbott, ülkenin kuzey bölgesi (NT) Arnhem Land'de düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'e karşı operasyon konusuna da değindi. Ülkesinin bu konudaki hedefinin, "tek ve net" olduğunu vurgulayan Abbot, bu hedefin de "IŞİD militanları ile savaşmak ve onları Irak'tan çıkarmak" olduğunu söyledi.

IŞİD'e karşı düzenlenecek muhtemel operasyonun ne zaman biteceği konusunda belli bir zamanın olmadığını ifade eden Abbot, "Birkaç hafta içinde biteceğini söylemiyorum, hatta birkaç ay bile diyemiyorum, aylarca sürebilir" ifadesini kullandı.

Çatışmalar konusundaki son kararı Avustralya hükümetinin önümüzdeki günlerde vereceğini dile getiren Abbott, yapılacak harekatın 2003 yılındaki Irak savaşından farklı olduğunu, çünkü bu defa operasyonun Irak hükümetinin isteği ile yapıldığına işaret etti.

Avustralya, hafta sonu, IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası operasyona katkıda bulunmak üzere 600 kişilik askeri personel ile savaş uçakları ve askeri malzemeyi iki hafta içerisinde Ortadoğu'ya göndereceğini açıklamıştı. Avustralya askerleri ve askeri malzemeler, Birleşik Arap Emirlikleri'nde konuşlandırılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Al sana... Bir Şahin daha....Siyonist Neoconların hazırladığı uyduruk mazeretlerle Irak'a girilmeseydi bütün bunlar olmayacaktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı