Avustralya'da korkulan olmadı

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'de görev yaptıktan sonra Avustralya'ya dönen hemşirenin kan testlerinde Ebola virüsüne rastlanmadı.

Avustralya'da korkulan olmadı
Avustralya'da korkulan olmadı
GİRİŞ 10.10.2014 06:12 GÜNCELLEME 10.10.2014 06:12

Kızılhaç görevlisi olarak Sierra Leone'de bir ay gönüllü hemşirelik yapan Sue-Ellen Kovack (56), Avustralya'nın Cairns kentinde bulunan evine döndükten sonra kurallar gereği ikametinde gözlem altına alındı.

Avustralya yasalarına göre, salgın hastalıkların görüldüğü ülkelerde görev yapan sağlık personeli ülkeye döndüğünde 21 gün gözlem altında kalıyor.

Hemşire, ateşinin 37,6'ya yükselmesi üzerine sağlık ekiplerini aradı. Hemşireden alınan kan örnekleri Ebola virüsü şüphesi ile teste gönderildi.

Avustralya medyasında ilk haber olarak verilen olayın ardından hemşireden alınan kan örneklerine yapılan testlerde Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklandı. Ancak hemşirenin yine de 24 saat gözlem altında tutulacağı belirtildi.

Queensland eyalet sağlık şefi Jeannette Young, yapılan testlerde hemşire Kovack'ın kan örneklerinde virüse rastlanmamasının iyi bir gelişme olduğunu belirterek, ''Bu aşamada hala net bir şey söyleyemeyiz. 21 günlük kuluçka dönemini beklemek gerekir'' dedi.

Hemşirenin kendisini biraz hasta hissettiğini anlatan Young, toplumun Ebola riski altında olmadığını vurguladı.

-Avustralya'da 11 Ebola testi temiz çıktı-

Avustralya Sağlık Bakanı Peter Dutton da Avustralya'da şimdiye kadar yapılan 11 Ebola testinin temiz çıktığını duyurdu. Ebola virüsünün ülkeye sıçramaması için yoğun çaba harcayan Avustralya, virüsün görüldüğü ülkelerden gelenler için havalimanlarında sağlık taraması uyguluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı