Avustralya Savunma Bakanı Bağdadi'yi tanımadı

Irak'a 330 asker gönderen Avustralya'nın Savunma Bakanı Andrews, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi adını bilemedi.

GİRİŞ 15.04.2015 11:30 GÜNCELLEME 15.04.2015 12:35

IŞİD ile mücadele kapsamında Irak’a ek asker göndereceğini açıklamasından saatler sonra bir televizyon kanalına konuk olan Avustralya Savunma Bakanı, örgüt lideri Ebu Bekir El Bağdadi adını bilemedi. Bu da savaşa girişilen düşmanın neden yeterince iyi tanınmadığı sorularını beraberinde getirdi.

IŞİD’le mücadele eden Irak ordusuna destek için 2 yıllık misyon kapsamında bölgeye 330 asker sevk eden Avustralya Savunma Bakanı Kevin Andrews’ın, askerlerinin savaşma gönderdiği örgüte ait en temel bilgiyi bilememesi şaşkınlık yarattı. Kararın ardından ABC kanalında Leigh Sales’ın konuğu olan Andrews, “IŞİD’in başında kim var?” sorusuna cevap veremedi.

Soruyu geçiştirmek için “IŞİD’i bir grup lider yönetiyor. Ayrıca yalnızca tek bir örgütle mücadele ediyor değiliz. Örgütler ve üyeleri arasında şeffaflık var” diyen Andrews, özellikle isim vererek ‘operasyona dair bilgi vermek’ istemediğini söyledi. Bunun üzerine Andrews’ın üzerine gitmeye başlayan Sales, “Bunun operasyonla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Herkesçe bilinen bir şey” ifadesini kullandı.

'BAŞINA ÖDÜL KOYULUYOR, AMA SİZ İSİM VEREMİYORSUNUZ'

Andrews ise IŞİD’in pek çok örgüt ve liderden oluştuğunu anlatmakta ısrar edip, Bağdadi’nin adını bilmediğini iyice belli edince, Sales de dayanamayıp şaşkınlığını dile getirdi: “Sayın bakan, bu misyon uğruna Avustralyalı askerlere tehlikeli bir ortama gönderdiniz. Ama daha IŞİD’in liderinin adını dahi bilmiyor olmanıza çok şaşırdım. ABD Dışişleri Bakanlığı, başında 10 milyon dolar koydu.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!