Türk kökenli bakan görevden alındı

Avustralya'da Küçük İşletmeler ve Ticaret Bakanı Adem Kubilay Somyürek, personeline gözdağı verdiği iddiasıyla görevden alındı.

Türk kökenli bakan görevden alındı
Türk kökenli bakan görevden alındı
GİRİŞ 23.05.2015 16:19 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:19

Avustralya'nın Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, Küçük İşletmeler ve Ticaret Bakanı Adem Kubilay Somyürek'i yanında çalışan personele gözdağı verdiği iddiasıyla görevden aldı.

Victoria Eyalet Hükümeti'nde Aralık 2014'den bu yana Küçük İşletmeler ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Adem Kubilay Somyürek hakkında personel şefi Dimity Paul tarafından gözdağı ve tehdit edildiği iddiası ile başbakanlığa perşembe günü şikayette bulunduğu belirtildi.

Başvuruyu değerlendiren Eyalet Başbakanı Daniel Andrews düzenlediği basın toplantısında bakan hakkında yapılan şikayetin "ciddi nitelik" taşıdığı belkide polislik bir olay olabileceğini açıkladı.

Muhalefette ve iktidarda uzun yıllardır birlikte görev yaptığı Somyürek hakkındaki şikayetin "İddialara göre kişisel davranışları tehdit edici ve korkutucu nitelikte" diyerek tanımlayan Andrews, "Bakan, görevinden alınacak Başbakanlık ve Kabine Dairesi sekreteri tarafından soruşturma yürütülecek. Umuyorum ki aylar sürmez, haftalar içinde sonuçlanır, eminim ki öyle olacaktır" dedi.

- "İddialar tamamen asılsız ve gerçek dışı"

Adem Kubilay Somyürek yaptığı yazılı açıklamada suçlamaları reddederek iddialar için "Tamamen asılsız ve gerçek dışı" dedi.

Somyürek açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Bugün, Başbakan ve Kabine Sekreteri Chris Eccles tarafından araştırma bitene kadar resmi görevlerimden ayrıldım. Suçlamaları duyar duymaz anında soruşturma istedim. Bu iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışı. Ben bu soruşturmayı ismimi temizleme fırsatı olarak karşılıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk