Mia'nın cenazesinde Kuran okutulacak

Mia Ayliffe-Chung'un cenazesinde, cinayetin "terör" olayı olarak yansıtılmasına eleştiri olarak Kuran'dan bir bölüm okunacak.

Mia'nın cenazesinde Kuran okutulacak
Mia'nın cenazesinde Kuran okutulacak
GİRİŞ 31.08.2016 10:07 GÜNCELLEME 31.08.2016 10:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avustralya'da kaldığı otelde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden İngiliz Mia Ayliffe-Chung'un cenazesinde, cinayetin "terör" olayı olarak yansıtılmasına eleştiri olarak Kuran'dan bir bölüm okunacak.

OLAY TERÖR SALDIRISI OLARAK LANSE EDİLMİŞTİ

21 yaşındaki Mia Ayliffe Queensland'de kaldığı hostelde (pansiyon), 29 yaşındaki Fransa vatandaşı Smail Ayad tarafından bıçaklanmıştı. Ayad'ın saldırıdan önce Allahuekber diye bağırması üzerine olay basında "terör saldırısı" olarak duyurulmuştu.

UYUŞTURUCU KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Olayı araştıran Avustralya polisi ise saldırganın uyuşturucu etkisi altında olabileceğini ya da akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek cinayetin "terör" amacıyla işlenmiş olduğu iddialarını yalanlamıştı. Geçen Salı günü yaşanan saldırıda 30 yaşındaki Thomas Jackson da ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

ANNESİ TEPKİ OLARAK KURAN OKUTACAK

Mia'nın annesi Rosia Ayliffe, cinayet nedeninin kamuoyuna yanlış yansıtılmasını eleştirerek, kızı için "farklı inançların bir arada olduğu" bir cenaze töreni düzenleyeceklerini belirtti. Kuran'dan bir ayetin okunacağı törende, Yahudilik, Sih ve Buddizm inançlarından da metinler ve ilahiler okunacak. Rosie Ayliffe daha önce yaptığı bir açıklamada da kızının küllerini, "yolculuğuna devam edebilmesi için" dünyanın farklı bölgelerine dağıtacaklarını belirtmişti.

YORUMLAR 2
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    biz yllardır ateist-hristyan pkkyla uğraşyoruz 30 yl oldu ama biz hristyan teröristtir yda ateist teröristtir demedik... krban olun siz bu halka....
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ayeti okutacak acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...