Aydın

İkizler iş hayatında da ayrılmadı

11:17 24 Ağustos 2015
İkizler iş hayatında da ayrılmadı

NECİP UYANIK - Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan, eğitim hayatında birbirlerinden ayrılmayan 28 yaşındaki ikiz kardeşler Melih ve Mert Tığcıoğlu, ortak girişimle kurdukları keçi çiftliğinde günlük bir ton süt üretmeyi hedefliyor.

Mert Tığcıoğlu, AA muhabirine, çocukluklarında kurdukları birlikte iş yapma hayalini Erbeyli Mahallesi'ndeki arazilerinde oluşturdukları çiftlikle hayata geçirdiklerini söyledi.

İlk ve ortaöğretimi aynı sınıflarda okuduktan sonra yükseköğretimde aynı üniversitenin iktisat ve işletme bölümlerinden mezun olduklarını anlatan Tığcıoğlu, art arda askere gittiklerini, sonra da evlendiklerini dile getirdi.

- Ayrılmaz ikili

Hayatlarının her anında birlikte olduklarını belirten Mert Tığcıoğlu, "Ayrılmaz ikiliyiz. Okurken hayalimizde ortak bir şekilde hayvancılık vardı. Onu da kendi arazimizde birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

Önce besiciliği öğrendiklerini, ardından İzmir'den 2 yıl önce saanen cinsi 20 keçi alarak iş hayatına atıldıklarını aktaran Tığcıoğlu, şunları kaydetti:

"Zamanla keçiler yavrularıyla çoğaldı. Şu anda günlük süt üretimimiz, 200 litrenin üzerine çıkıyor. Süt ortalamamız hayvan başına 3-4 litre civarında. Üretim yaparak birkaç yıldır bölgemizde keçi besiciliğini yaymaya çalışıyoruz. Faydalı olan keçi sütünü daha fazla insana ulaştırmak istiyoruz."

İşletmelerini planlı şekilde büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Melih Tığcıoğlu da besledikleri keçi sayısının 80'e yükseldiğini, ürettikleri sütü dondurma imal eden firmalara sattıklarını söyledi.

Hedeflerinin günlük bir ton süt üretimi olduğunu belirten Tığcıoğlu, "İlerleyen dönemde farklı keçi cinslerine yöneleceğiz. İlk yıllarda keçi sütünü bilen çok olmadığı için inek sütü parasına keçi sütünü satmak zorunda kaldık. Buradaki pastahaneler halen inek sütüyle dondurma yapmaya çalışıyor. Tavsiyemiz keçi sütüyle yapsınlar. Hem tadı hem de damak zevki çok farklı oluyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.