Aydın

Aydın Büyükşehir Belediyesine "telif" incelemesi

19:35 29 Ağustos 2015
Aydın Büyükşehir Belediyesine "telif" incelemesi

Aydın Valiliği: "Söz konusu inceleme, vatandaşlarımızın şikayeti üzerine dönemin Aydın Belediyesinin mevzuat aykırı ve usülsüz ihale yaptığı ve bu işlerde sahte evrak kullanıldığı iddiasıyla ilgilidir"

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediyesinin bir etkinliğinde telif hakkı bulunmadığı ileri sürülen görsel kullandığı iddiasıyla müfettiş görevlendirdi.

Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları anlaşma gereği "Hacivat ve Karagöz Gölge Oyunu"nu geçen yılın ramazan ayında sahneleyen Ömer Faruk Yıldırım ve Mustafa Kılınç, oyunun ve görsellerinin kendilerinden izinsiz bu yılki ramazan ayı belediye etkinliklerinde kullanıldığı iddiasıyla Aydın Valiliğine başvurdu.

Ayrıca belediye meclisince onaylanmamış bütçeden kaynak sağlandığı öne sürülen oyunla ilgili valilik, ön inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"2014 yılı ramazan ayı etkinliklerindeki Hacivat-Karagöz oyununu sunan kişilerin, 2015 yılı ramazan ayı etkinliklerinde aynı tanıtım görsellerinin kullanımına ilişkin yaptıkları şikayet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız için soruşturma açma fırsatı doğurdu. Normal koşullarda bir telif davası konusu olabilecek meselenin, Aydın Valisince ceza soruşturmasına konu edilmesi, Aydın'da yaşayan vatandaşlarca şaşkınlıkla karşılandı."

Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

"Söz konusu inceleme, vatandaşlarımızın şikayeti üzerine dönemin Aydın Belediyesinin mevzuat aykırı ve usulsüz ihale yaptığı ve bu işlerde sahte evrak kullanıldığı iddiasıyla ilgilidir. Valilik, bazı kesimlerin konuyu çarpıtıcı ve basite indirgeyici açıklamalarını, iyi niyetli yaklaşım olarak değerlendirmemektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.