Aydın

Aydın ihracatında hareketlilik

13:14 02 Ekim 2015
Aydın ihracatında hareketlilik

Aydın'ın ağustos ayındaki ihracat rakamının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2'lik artışla 46 milyon 705 bin 654 dolar olarak gerçekleştiği bildirildi. 

Aydın Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, son dönemde dünya piyasalarında yaşanan belirsizlikler sebebiyle ihracatçıların küresel risklerle mücadeleye girmesi nedeniyle ihracat rakamlarının azalışa geçtiğine, dolar ve avro paritesindeki ani düşüşlerin Türkiye'nin dış ticaretini olumsuz etkilediğine dikkat çekilerek, buna rağmen Aydın'da ağustos ayı ihracat rakamlarında artış gözlendiği vurgulandı. 

Aydın'ın 2014 Ağustos ayının ihracatının 46 milyon 608 bin 270 dolar olarak gerçekleştiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"2015 Ağustos ayında ihracat rakamı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2'lik artışla, 46 milyon 705 bin 654 dolar olarak gerçekleşti. Ağustos ayındaki bu değerlerle Aydın, Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 24. il oldu. Son aylarda ilimiz ihracatındaki azalma, ağustos ayı itibariyle az da olsa artışa geçti. Önümüzdeki aylar içerisinde bu artışın, ihracatçılarımızın üstün gayret ve girişimcilik özellikleri ile devam edeceğini düşünüyoruz."

Öte yandan, 2015 Ağustos ayında ithalatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 azalarak 21 milyon 191 bin 987 dolar olarak gerçekleştiği belirtildi. 

 Açıklamada, ağustos ayında Aydın'dan en fazla ihracat yapılan 5 ülkenin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çek Cumhuriyeti, Almanya, İtalya ve Çin olduğu da kaydedildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.