Aydın

Babalarını camiye "ATV" ile kavuşturdular

14:01 12 Ekim 2015 1 Yorum Var
Babalarını camiye "ATV" ile kavuşturdular

Aydın'da ibadet ettiği camiden romatizmal rahatsızlıkları nedeniyle bir süre uzak kalan 72 yaşındaki Rüştü Demirdöven, evine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki camiye çocuklarının satın aldığı "ATV" olarak bilinen arazi aracıyla gidip geliyor.

Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk ve 12 torun sahibi Rüştü Demirdöven'in oğlu Metin Demirdöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babalarının 5 vakit namazını mutlaka cemaatle kılmak istediğini söyledi. 

Romatizmaya bağlı olarak 3 yıldır uzun mesafe yürüyemez hale gelen babalarının camiden uzak kalması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını anlatan Demirdöven, çocukları olarak buna gönüllerinin razı olmadığını ifade etti.

Babalarını yeniden cami cemaatine kavuşması için çözüm aramaya başladıklarını anlatan Demirdöven, şunları kaydetti: 

"Babamız daha önce bisiklet ve motosiklet kullanıyordu ancak bunlarla gidip gelirken dengesini kaybedip düşmesinden korktuk. Dört tekerlekli olması, ileri ve geri vitesinin bulunması, frenlerinin sağlam olması dolayısıyla, babamız için ATV olarak bilinen arazi aracını uygun gördük. Kendisine gösterdiğimizde hemen almamızı istedi. Kısa sürede kullanmaya başladı. ATV ile camiye rahatlıkla gidip gelebiliyor. Evlatları olarak babamızın camiden uzak kalması nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı giderdiğimiz için huzurluyuz."

- "Camiye gitmeyi çok önemsiyorum"

Çocuklarının duyarlılığı sayesinde yeniden cami cemaatine kavuşan Rüştü Demirdöven ise dört tekerlekli olması dolayısıyla ATV'yi rahatlıkla kullandığını, evine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Kocaçınar Camisi'nin önüne park ettikten sonra namazını cemaatle kılabildiğini dile getirdi.  

Çocuklarına teşekkür borçlu olduğunu vurgulayan Demirdöven, "ATV ile 5 vakit camiye gidip gelebiliyorum. ATV'yi caminin önüne bırakıyorum. Namazımı kılıp sonra yeniden ATV ile eve dönüyorum. Peygamberimiz, namazı cemaatle kılmamızı bizzat tavsiye buyuruyor. Ben de bu sevaptan mahrum kalmamak için camiye gitmeyi çok önemsiyorum. Bu aracı alıp çok sevdiğim camime yeniden kavuşmama vesile olan çocuklarımdan Allah razı olsun" diye konuştu. 

ATV ile çarşı ve pazar alışverişleri gibi diğer tüm ihtiyaçlarını da karşıladığını ifade eden Demirdöven, yaşamında büyük rahatlık sağladığını vurguladı. 

Demirdöven, gençlik yıllarında bisiklet ve motosiklet kullandığı için kısa sürede alıştığı ATV'nin hayatının bir parçası haline geldiğini sözlerine ekledi.  

- "Herkese örnek olması gerekiyor"

Mahalle esnafı ve cami cemaatinden Mustafa Dündar da ilerleyen yaşı ve rahatsızlığına rağmen namazları kaçırmamak için mücadele veren Demirdöven'in tüm mahallenin takdirini kazandığını söyledi.

Çocuklarının babalarına karşı sergilediği duyarlılığın da topluma örnek olması gerektiğini belirten Dündar, "Hacı amcamız rahatsızlığı nedeniyle bir süre camiye gelememişti. Camiden uzak kalmanın sıkıntısını yaşadı ve Allah kendisine çocuklarının eliyle bu imkanı nasip etti" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hasan Akkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Evlâtlar hayırlı olunca maddiyata bağlı atv de alır uçak ta Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.