Aydın

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Apalı:

09:51 15 Ekim 2015
Turist Rehberleri Birliği Başkanı Apalı:

"Turizmde dünyanın bir numarası olmamız için hiçbir engel ve neden yok"

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, "Turizmde dünyanın bir numarası olmamız için hiçbir engel ve neden yok" dedi.

Apalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemlerde yaşanan terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini, çeşitli üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin yapması zorunlu olan Doğu ve Güneydoğu eğitim turlarının güvenlik nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Bu yılın turizm açısından sıkıntılı olduğunu ifade eden Apalı, buna karşın Türk rehberlerin dünyanın en başarılı rehberleri olarak gösterildiğini belirtti.

Turizm sektörünün ileri gitmesi için barış ortamının tekrar hakim olması gerektiğini vurgulayan Apalı, şunları kaydetti:

"Turizm barış dili. Ortam durulsa doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türkiye öyle bir potansiyele sahip ki her bölgede işsize iş, çaresize çare olacak bir sektörden bahsediyoruz. Sadece ciddiye alınmalı doğru politikalarla, doğru  tanıtımla hareket edilmeli. Bunun başarılabilmesi için öncelikle siyasi belirsizlik ortadan kalkacak. Ülkede terör olaylarının bitmesi, kardeşlik ve barış ortamının tekrar hakim olması gerekir. Bunlar sağlandıktan sonra Türkiye’de tesis ver. Ulaşımda dünyanın bir çok ülkesinden daha ileri noktadayız. Turizmde dünyanın bir numarası olmamız için hiçbir engel ve neden yok."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.